array(11) {
 [0]=>
 int(6160)
 [1]=>
 int(6161)
 [2]=>
 int(6162)
 [3]=>
 int(6163)
 [4]=>
 int(6164)
 [5]=>
 int(6165)
 [6]=>
 int(6166)
 [7]=>
 int(6167)
 [8]=>
 int(6168)
 [9]=>
 int(6169)
 [10]=>
 int(6170)
}

Het hart van de Nieuwe Kerk in Middelburg

Vorig weekend zagen we dat gekleurde hart al een paar keer voorbijkomen, omdat we getagged werden in stories op Instagram. We hadden aanvankelijk geen flauw idee waar het over ging. Het wemelt tenslotte van de hartjes momenteel, zowel op internet als op straat.

Maandag werd het alsnog duidelijk, dankzij een persbericht van Johan de Koning, met wie we afgelopen zomer over het dak van de Nieuwe Kerk glibberden. Uit de opening van dat persbericht:

Hart voor de stad

Met het plaatsen van een kleurrijk ‘hart voor de stad’ markeert de Nieuwe Kerkgemeente Middelburg de openstelling van de kerk vanaf maandag 4 mei. Op maandag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur is de stiltehoek in de Nieuwe Kerk geopend. Je kunt er een kaars opsteken en even tot rust komen, bidden of een gesprek met elkaar hebben.

Het houten hart markeert dus een stiltehoek. Dat maakte ons nieuwsgierig. Is er behoefte aan een stiltehoek in een stad die stiller is dan ooit tevoren?

Het is lastig vast te stellen. De eerste twee dagen liep het geen storm, maar voor sommige mensen kan het toch een uitkomst zijn, juist nu. In veel huishoudens is het nu tenslotte rumoeriger dan voorheen, we verzinnen maar wat.

En dan nog: het is een proef. Als de belangstelling niet groot genoeg is kan die weer gewoon gestaakt worden toch? Je komt nergens als je nooit eens iets uitprobeert. En dat hart? Dat staat daar sowieso leuk!

Voor de liefhebbers ook nog een filmpje van twee minuten, op

 

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/een-klein-avontuur-op-het-dak-van-de-nieuwe-kerk-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/capriccio-kennismaken-met-stadsorganist-margaretha-christina-de-jong/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Meer ruimte! Hoe Middelburg werkt aan 'een 1,5 meter proof binnenstad'
Meer ruimte! Hoe Middelburg werkt aan ‘een 1,5 meter proof binnenstad’

Hoe tof is dit! Het plan/voorstel ‘Help de Horeca in Middelburg de crisis door’, van Jochem Verhaard en Emilie Sturm, is, na terugkoppeling door Koninklijke Horeca Nederland, erg goed ontvangen […]

8 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Puur natuur! Op bezoek bij Landwinkel Weststrate in Middelburg
Puur natuur! Op bezoek bij Landwinkel Weststrate in Middelburg

Het was sowieso een heerlijke dag gisteren, maar het bezoek aan Landwinkel Weststrate was de kers op taart. We zagen een broedende ooievaar en ongeschoren schapen. Trampolinespringende kinderen en vrolijke […]

9 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Henriëtte Heijboer: "horeca en muziek zijn mijn leven".
Henriëtte Heijboer: “horeca en muziek zijn mijn leven”.

Na zich eerder verdiept te hebben in de geschiedenis van De Gespleten Arent is Jacqueline Willemsen-de Kort nu in het verhaal van Expresszo aan de Pottenmarkt gedoken. Het historische verhaal […]

10 mei 2020