Geplaatst op 08 februari 2018

Het laatste beeld: het filmdebuut van Mila Haak in Middelburg

Een mooi verhaal in de PZC vandaag, over Mila Haak, een jonge Middelburgse die a.s. zaterdag in Cinema Middelburg haar debuut maakt als regisseur. Haar korte film ‘Het laatste beeld’ gaat dan in première tijdens Open Doek, een initiatief van de cinema, om jonge talenten een podium te geven.

Wij spraken Mila afgelopen maandag ook even, toen ze, in het gezelschap van cinemadirecteur Simon Blaas, uitlegde waar de film over gaat: over haar eigen opa, die een bewogen leven leidde…en nog steeds leidt. Mila maakte de film uit interesse in haar opa, die in Vrouwenpolder woont, maar ook om te onderzoeken of ze wel of niet een filmopleiding zal gaan volgen, na haar eindexamen VWO.

Wij hebben de film ook nog niet gezien, maar als we de trailer zien, dan denken we dat ze het gewoon moet doen, die opleiding. Veelbelovend!

vimeo.com/252362682

De voorstelling van a.s. zaterdag is uitverkocht, maar we kunnen de film straks allemaal thuis op bank gaan zien via Picl, waar we eerder al over schreven. Dat kan na zaterdag via picl.nl/films/het-laatste-beeld/

Overigens: de andere film die zaterdag draait tijden Open Doek is ook intrigerend. In STEAM The Movie speelt Jacky Dunnes, een Walcherse acteur die uitblinkt in martial arts. We weten nog niks van hem, maar vinden het erg interessant wat hij kan en doet. Check: youtu.be/V_wYfSSlZHE en www.youtube.com/channel/UC42_yIhTPVBCNfGBGj634Iw

Goed bezig, Cinema Middelburg!

Artikel PZC: www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/het-bewogen-bestaan-van-opa-haak~ae6d6528/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/picl-een-tweede-filmzaal-voor-cinema-middelburg/


Delen op