Geplaatst op 22 april 2018

Het Middelburg van Peter Consemulder: circus in de Stromenwijk

Onlangs werden we voorgesteld aan Natascha Consemulder, die vertelde over foto’s die waren opgedoken na het overlijden van haar vader Peter Consemulder. Hij maakte die (waarschijnlijk) vooral in de jaren 70, zowel in Middelburg als in Zeeland. Ze vroeg zich af of wij die misschien eens wilden bekijken. Daar zijn we altijd voor te porren.! Het is heel tof om beelden te zien die nog niet eerder zijn gepubliceerd online.

Zeker deze! Het zijn prachtige foto’s in zwart-wit, die wij met plezier scanden en delen. Deze eerste reeks bevat beelden van het voeren van de leeuwen van een circus dat in de jaren 70 in de Stromenwijk stond.

Herkent iemand mensen op de foto’s? En weet iemand wanneer dit precies was? Dit zou bijvoorbeeld Circus Mikkenie kunnen zijn, in 1977 in de Grevelingenstraat. Maar tussen 1975 en 1980 kwamen daar bijvoorbeeld ook circus Boltini en circus Renz, lezen we in de Krantenbank Zeeland.

De man op de een na laatste foto is Peter zelf. Het is een oude foto, maar desondanks hebben we het gevoel dat we hem ergens van kennen. Maar van wat? Hoe dan ook: zijn foto’s zijn super. Dank je wel Natascha!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg