array(7) {
 [0]=>
 int(6635)
 [1]=>
 int(6636)
 [2]=>
 int(6637)
 [3]=>
 int(6638)
 [4]=>
 int(6639)
 [5]=>
 int(6640)
 [6]=>
 int(6641)
}

Het nieuwe kantoor van Faasse & Fermont in Middelburg

In de periode 2016-2018 schreven we een paar keer over nieuwprojecten in de omgeving van de Heerlijksheidsweg, op industrieterrein Ramsburg, maar sindsdien kwam dat er niet meer van, terwijl er in het gebied best veel nieuwe ontwikkelingen zijn geweest.

De meeste recente ontwikkeling daar was de oplevering van het nieuwe kantoorpand van Faasse & Fermont NVM Makelaars, eind maart, aan de Oostperkweg. Afgelopen vrijdag waren we daar te gast bij Alexander Snoodijk en Marjoke de Broekert, de twee medewerkers die het kantoor aanvankelijk zullen bemensen. Dat er maar twee van de vijftien teamleden naar Middelburg zijn verhuisd klinkt wellicht vreemd, maar is eenvoudig te verklaren: driekwart van dit bedrijfspand zal aan derden worden verhuurd.

Over het nieuwe pand hebben we het niet eens zo heel lang gehad. Mooie strakke units op een strategische locatie. Dat soort dingen. Daar kunnen de makelaars zelf veel beter over vertellen. Wij vonden het vooral interessant om te horen waaróm Faasse & Fermont zich ook in Middelburg vestigt.

Dat heeft alles te maken met de activiteiten van het bedrijf op Walcheren. Als je een kijkje neemt in de Krantenbank Zeeland lees je veel over de vele activiteiten van het bedrijf op de Bevelanden (waaronder de ontwikkeling van de Fastfoodboulevard aan de A58 bij Goes), maar hier doet F&F ook steeds meer, zoals de ontwikkeling van een deel van Woonpark Mortiere – Middelburg.

De strook tussen het oude Industrieterrein en de buurt rondom het Oud Arnemuidsvoetpad is nog niet helemaal klaar. Zo komt er bijvoorbeeld nog een tandartspraktijk. Maar de nieuwe ‘Poort van Middelburg’ krijgt steeds meer gestalte. Volgens Alexander was de beslissing om juist dáár te gaan zitten met het tweede kantoor dan ook geen moeilijke, eerder een logische. Prima toch? Wij heten het bedrijf van harte welkom in onze stad!

Filmpje: 

https://youtu.be/F5ze7OZmBU8

Meer lezen over Faasse & Fermont en de ontwikkeling van de Oostperkweg:

https://faasse-fermont.nl/over-ons/

https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/2019-03-22/edition/null/page/60

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken/officielebekendmakingen (zoek bijv. op ‘Oostperkweg Middelburg’)

https://www.wervenhove.nl/nl/ontwikkeling/project:oostperkweg-1—5a-middelburg—opgeleverd.htm

https://pilot.ruimtelijkeplannen.nl/documents///NL.IMRO.0687.BPRAM-OH99/t_NL.IMRO.0687.BPRAM-OH99_2.2.html

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/unipharma-breidt-uit-op-ramsburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/bedrijvigheid-aan-de-heerlijkheidsweg-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/kuzee-opent-middelburgse-wasstraat-medio-juli/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Goede ideeën voor Middelburg in het post-coronatijdperk
Goede ideeën voor Middelburg in het post-coronatijdperk

We schreven het eind maart al: het feit dat we momenteel veel minder afspraken ‘in ’t eggie’ hebben wordt ruimschoots gecompenseerd door alle digitale berichtjes die we krijgen. Nu waarderen […]

20 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Uit de archieven van Wij zijn De Stad: bezoekjes aan winkels, 2014-2015
Uit de archieven van Wij zijn De Stad: bezoekjes aan winkels, 2014-2015

Gisteren zagen we dat we met de archieven van onze website, wijzijndestad.com, bijna de vierduizend berichten aantikken. Reden genoeg om eens een beetje te snuffelen in de puinzooi van de […]

21 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Slechtvalken broeden weer op de Lange Jan in Middelburg
De Slechtvalken broeden weer op de Lange Jan in Middelburg

Een berichtje en een foto van Provincie Zeeland: “Een leuk bericht vanaf grote hoogte. We zijn in blijde afwachting van gezinsuitbreiding van het koppeltje slechtvalken dat op de Lange Jan […]

21 apr 2020