Geplaatst op 24 november 2015

Het vervolg op Ontpopt: de plannen van Guusje Bugajski

Mogen wij jullie voorstellen aan Guusje Bugajski? Wij maakten gisteren kennis met haar in Vriendschap Cafe Restaurant. We hadden een afspraak gemaakt omdat Guusje graag haar plannen met ons wilde delen en we kunnen gerust stellen dat die plannen zeer interessant zijn.

Guusje was eerder al betrokken bij de plannen voor Ontpopt in de Geerepassage, maar die plannen zijn van de baan. Ard Flipse schreef daar gisteravond een stukje over. Ard werkte samen met Guusje aan die plannen en zij werkte het basisconcept verder uit om ze door te zetten op een andere locatie, onder een andere naam. Die naam wordt pas volgende week of later bekend, maar over de locatie kunnen we wel al iets zeggen: vanaf februari huurt ze alle verdiepingen van Lange Delft 127. Dat is het pand waar nu tijdelijk Bliek Meesterbakkers is gevestigd.

Wat haar plannen precies zijn kun je lezen in de bijgevoegde schetsen. Op de begane grond zou ze graag een Koffie & Juicebar zien, met daarbij zogenoemde shop-in-shops. Meerdere kleine winkelunits in dezelfde ruimte dus. De eerste verdieping wordt gereserveerd voor werkruimtes voor maximaal vijf ontwerpers, die ook de mogelijkheid hebben om te exposeren of een winkel in te richten. De zolder, ten slotte, wordt ingericht voor zeer betaalbare (flex-) werkplekken voor ZZP’ers. Met betaalbaar bedoelen we 7,50 euro per dag of 150 euro per maand. Dat moet ook op te hoesten zijn voor de kleine ondernemer, zouden wij denken.

Eerlijk is eerlijk: er moeten nog een paar dingen geregeld worden. Morgen spreekt Guusje bijvoorbeeld nog met Gemeente Middelburg. Maar de plannen zijn al wel zo concreet dat ze naar buiten kunnen. Er zijn al een aantal deelnemers, maar hoe meer belangstellenden zich nu al melden, hoe beter. Vooralsnog kan dat door middel van een bericht via de pagina van Ontpopt, of via guusje@ditiscas.nl. Wij gaan de ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen, en zullen het melden als er een nieuwe pagina in de lucht is.

Wij wensen Guusje en andere betrokkenen in ieder geval veel succes. Heel fijn dat er op die plek zoveel te gebeuren staat! #WijzijnDeStad

Zie ook:
www.huislijn.nl/bedrijfsonroerendgoed/zeeland/middelburg/lange-delft-127/details
wijzijndestad.com/2015/07/18/8381
wijzijndestad.com/2015/11/04/15362
www.facebook.com/ontpoptmiddelburg

Tags:

Delen op