Geplaatst op 08 juni 2018

Hij is De Stad: een uurtje in de Lange Jan met stadsbeiaardier Janno den Engelsman

Een keertje mee naar boven met de beiaardier van de Lange Jan, dat wilden we al heel lang. Toen we het onlangs gewoon eens vroegen aan Janno Den Engelsman liet hij meteen weten dat hij dat prima vond. Twee weken geleden maakten we even kennis bij Desafinado Jazz Eetcafe, gisteren gingen we voor het echte werk. Hup die toren in.

Dit filmpje is een korte versie. Op youtu.be/LuNZ-vFKMds kun je, als je dat interessant vindt, het hele filmpje bekijken. 23 minuten is voor veel mensen misschien wel erg lang, maar we bevelen die versie toch aan, omdat Janno in dat filmpje uitgebreid aan het woord komt. Hij vertelt over zijn opleiding aan de beiaardierschool, over het verschil tussen zijn concerten en de muziek die je hoort op het hele en halve uur, en natuurlijk over zijn instrument en de klokken die in de Lange Jan hangen. Als hij een nummer arrangeert voor onze stad werkt dat anders dan bij muziek voor Zierikzee of Bergen op Zoom, we noemen maar wat.

Janno is een toffe vent, die werkelijk alle soorten muziek beheerst. Dat liet hij gisteren ook zien en horen. Toen hij de bladmuziek van The Piano Man niet kon vinden stapte hij net zo makkelijk over op Mr. Tambourine Man van Dylan. Supercool.

Zelf hadden we het overigens niet zo cool. We zaten een uur lang te gutsen van het zweet, na die klim. Maar oh, wat een bijzondere ervaring vonden we het. Dank je wel Janno. Jij bent de maestro, jij ben de stad! We zullen nooit meer met dezelfde oren naar jouw muziek luisteren 🙂

Meer over Janno op janno.den.engelsman.antenna.nl/nl-biografie.html


Delen op