Geplaatst op 30 januari 2019

Historisch! Een kijkje in de loods van Ad Petiet van AWP Rekwisieten

Over AD Petiet en zijn unieke bedrijf AWP Rekwisieten schreven we eerder al eens, maar we hadden nog steeds de grote wens om eens in zijn loods te kijken. Vorige week hadden we dan eindelijk die date met Ad en werkelijk: we keken onze ogen uit. Wat heeft die man in de loop van 35 jaar veel toffe spullen verzameld!

En wat een mooie projecten heeft het bedrijf in het verleden gedaan! Kijk maar eens op de website van AWP om een indruk te krijgen. Van de film Kruimeltje tot Zwartboek, van De Scheepsjongens van Bontekoe tot Riphagen.

Ad heeft alles. We zagen de oude snoepautomaten van Blanker op de Pottenmarkt, hele oude duikerspakken, bierkratjes, kinderwagens, rolstoelen en een van de eerste televisies ooit. Pakjes sigaretten uit de jaren 80, complete telefooncellen, motorfietsen en vooral ook heel veel fietsen. En dan die kraanwagen uit WO2: fantastisch!

We overwogen nog even om de volle 26 minuten te plaatsen maar hebben toch maar geknipt tot 10 minuten beeld. Maar het moge duidelijk zijn: AWP is een uniek en prachtig Middelburgs bedrijf. Ook voor de particuliere markt trouwens. Veel mensen weten dat helemaal niet.

Bedankt voor de rondleiding Ad!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/op-de-filmset-op-de-vismarkt-met-awp-rekwisieten/

wijzijndestad.com/verhalen/3-generaties-van-de-ondernemersfamilie-petiet/

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-muziekcentrum-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg