Geplaatst op 04 januari 2016

Hoe heb jij Middelburg Winterstad ervaren?

Wij, van Wij zijn De Stad, mochten de afgelopen zes weken ook de online communicatie voor Middelburg Winterstad verzorgen. Zelf wilden we dat eigenlijk het liefst via onze eigen pagina doen, maar er waren verschillende reden om toch die oude account van Winterstad in te zetten.

Maar hoe dan ook: nu het einde van deze editie van Winterstad ten einde loopt (de IJsbaan is nog geopend tot de 17e!) zijn we toch wel benieuwd hoe jullie, zowel de bezoekers als de ondernemers, Middelburg Winterstad hebben ervaren. Wat vonden jullie leuk, mooi en geweldig, en wat zou een volgende keer juist beter kunnen, of anders? Laat het weten in een reactie, dan kunnen we daar met z’n allen weer iets van leren!

We hoorden natuurlijk op straat en op het winterterras ook al het nodige, van verschillende mensen. Een greep uit de feedback:

– Winterstad zou best verlengd mogen worden, zodat er ook in januari en februari nog van genoten kan worden.

– Zowel ondernemers als bezoekers vinden het heel positief dat Gemeente Middelburg soepel meebewoog, door niet te streng te handhaven rondom de bouw van terrassen en blokhutten, of vergunningen snel te verlenen. Belangrijk aandachtspunt daarbij is wel: behandel alle ondernemers of initiatieven gelijk: dat voorkomt scheve gezichten.

– Winterstad zou moeten kunnen doorgroeien. Het wordt ieder jaar een beetje beter, maar er kan nog veel meer gecombineerd worden. Een voorbeeld: zo’n foodtruckfestival is een puik initiatief, maar kan met drie trucks nog geen festival genoemd worden. Dat zou grootser moeten, en dan in combinatie met een kerstmarkt van een paar weken, over de gehele Markt. Dan moet er natuurlijk wel overlegd worden over de combinatie met de Weekmarkt. Die zou daar mee vermengd kunnen worden (zoals de Notenexpress al liet zien). Je kunt de Markten ook doortrekken naar Plein 1940 en Pottenmarkt, die daardoor dan ook meer leven krijgen.

-De terrastent op het Tympaanplein is een groot succes. Het meest gehoorde daarover is dat de buitenkant ervan nog veel uitnodigender zou kunnen. Ook met dat hout van de blokhutten bijvoorbeeld. Middelburgers en vaste bezoekers weten het terras te vinden, maar veel toeristen lopen er toch aan voorbij, omdat ze niet weten wat er te doen en te zien is.

– De aankleding van de stad met verlichting kan nog mooier. Het ene straatje heeft veel lampjes en boompjes, het andere minder. Ondernemers willen daar best aan bijdragen, maar wellicht is er dan wel centrale coördinatie nodig, zoals de tent op het tympaanplein ook door de mensen van de stichting Hometown wordt gebouwd en beheerd, en de IJsbaan en zaken daar omheen door Vita Event.

-Koester alle initiatieven maar combineer ze ook, waar mogelijk.

En wat vinden jullie? Kom maar op met die aanvullingen, wensen en opmerkingen! #WijzijnDeWinterstad

Tags:

Delen op