array(1) {
  [0]=>
  int(6599)
}

Hoe het Zeeuws Archief deze periode wil bewaren…met onze hulp

Als jij nu kijkt naar je foto’s, video’s en andere documenten van de afgelopen maand: welke daarvan verbeelden volgens jou dan het beste je gevoel bij die vijf weken? Zoek die dan even op en stuur ze naar het Zeeuws Archief! Het archief schrijft vandaag:

“De coronacrisis heeft een grote impact op onze huidige maatschappij. Daarom is deze crisis aangewezen als ‘hotspot’; een bijzondere gebeurtenis waarover informatie bewaard moet worden. Een bijdrage van iedereen is welkom!”

Dat vinden we interessant. We zijn dol op alle beeldbanken die we kennen, maar wat ons betreft zou daar ook best wat meer recent, rechtenvrij materiaal in mogen. Geschiedenis wordt immers iedere dag geschreven.

Waar is het Archief naar op zoek?

“Fotos’s van je leven in in deze tijd; lege straten, een verlaten sportveld of je gezin achter de laptop aan de keukentafel. Maar ook foto’s van informatieborden, spreuken of solidariteitsacties. Te denken valt ook aan flyers en posters met mededelingen over coronamaatregelen.

Ook opgetekende ervaringen, briefjes, aantekeningen of dagboeken zijn welkom. En filmpjes; bijvoorbeeld een boodschap voor opa en oma omdat je er niet op bezoek kunt of een filmpje van de berenspeurtocht door de wijk. Let op; het gaat vooral om digitaal materiaal en papier, niet om spullen.”

Hoe het verder werkt, en onder welke voorwaarden, dát kun je lezen op https://www.zeeuwsarchief.nl/draag-bij-aan-de-collectie-over-de-zeeuwse-corona-periode/.

Wij lieten de telefoon een greep doen uit de cloud, om er een beetje in te komen. Wat ons betreft was iedere dag een bijzondere. Zelf een selectie maken is dan eigenlijk nog het lastigst…

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij VTV Kweeklust in de Griffioen
Op bezoek bij VTV Kweeklust in de Griffioen

Leerzaam! Leuk! Groot! Gezellig! Dát zijn de steekwoorden die het eerste bij ons opkomen als we denken aan ons bezoekje van gistermiddag, aan Volkstuinvereniging Kweeklust. Op het perceel van de […]

17 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg: een hart voor alles en iedereen!
Middelburg: een hart voor alles en iedereen!

Een ❤️ voor alles en iedereen!   Bijzondere taferelen voor het stadhuis vanochtend: Middelburgse ondernemers waren daar druk in de weer met tientallen zakjes en tassen van Middelburgse winkels, om […]

18 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Het nieuwe kantoor van Faasse & Fermont in Middelburg
Het nieuwe kantoor van Faasse & Fermont in Middelburg

In de periode 2016-2018 schreven we een paar keer over nieuwprojecten in de omgeving van de Heerlijksheidsweg, op industrieterrein Ramsburg, maar sindsdien kwam dat er niet meer van, terwijl er […]

19 apr 2020