Geplaatst op 05 december 2018

Hoe JA Tassen tassen maakt

Toen ook JA tassen zich onlangs aansloot bij de VOM gingen we op bezoek en we vroegen de drie dames of zij het leuk zouden vinden als wij het productieproces van een leren tas zouden vastleggen. Dat vonden ze zeker leuk, maar het maken van een tas kost gemiddeld een uur of acht. Dat maakte het wat lastiger.

Maar Judith de Vries vond er iets op. Van een type tas dat ze regelmatig maakt legde ze alvast onderdelen klaar, zodat ze het proces gisteren in een paar uur kon laten zien. We kwamen thuis met bijna een uur aan beelden. Zo hebben we, net als Judith, acht uur knippend en plakkend teruggebracht tot elf minuten. Helemaal volledig is het filmpje daarmee natuurlijk niet, maar hopelijk geeft het wel een indruk van het mooie ambachtelijke werk dat Judith, Anneke en Loes doen. Want weet wel: we zoomden gisteren in op Judith, maar dit doen ze normaal gesproken dus alle drie.

Op YouTube hebben we ook nog een filmpje gezet waarin Loes wat meer vertelt over de tassen in het assortiment. We wilden ook meer weten over de prijzen namelijk. Een ding weten we nu wel: als je kijkt naar het aantal uren dat in het maken van tassen zit, en naar de levensduur ervan: dan zijn ze eigenlijk heel goedkoop.

Bedankt voor de gastvrijheid dames!

* Update 6 december: van de oorspronkelijke video op Facebook blijken de laatste 30 seconden te missen. Op YouTube is dat laatste stukje wél te zien.

www.jatassen.nl/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-ja-tassen-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/vrolijk-en-kleurrijk-vogelhuisjes-in-de-segeersstraat/


Delen op