Geplaatst op 30 juli 2020

Hoe Middelburgse vrienden elkaar helpen

Omdat Middelburgse vrienden mooie dingen voor elkaar doen!

Het idee was eigenlijk dat we ons afgelopen dinsdag rond half zes in de ochtend zouden melden in Vlissingen-Oost, om een verslagje te doen van een mooi Middelburgs verhaal. Een beetje gek dat we daarom naar Vlissingen moesten? Toch niet helemaal. De man links in beeld op de eerste foto, René van Loenen, werkte daar jaren. De man rechts op de foto, Edwin Davidse, ook. En die werkt er nog. Zijn maat van Loenen werkt en woont al jaren in Nigeria, maar heeft hier nog wel altijd een huis, zodat hij een paar keer per jaar zijn vrienden onder de Lange Jan kan bezoeken.

Vorig weekend vertelde Edwin – wat een kerel – dat hij deze week een hele lading oerhollandse boodschappen zou meegeven aan een schip dat als eindbestemming Nigeria heeft. Denk aan borrelnootjes, kilo’s kaas en drop, mayonaise en nog veel meer. Dát leek ons prachtig om te zien. In de haven waren we ook nog nooit, tenslotte. Iedereen vond het een goed idee, maar het ligt wat lastig momenteel, de havens. Het kon niet doorgaan. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Al dat lekkers voor van Loenen is inmiddels verscheept. Het schip doet eerst nog Noorwegen en Schotland aan, dus het duurt nog wel even voordat de familie ervan kan smullen. Jammer, want er zitten uiteraard ook onbestelde verrassingen tussen, van de hand- en voetbalvrinden. Tegen die tijd is René hier misschien alweer, ergens op de Markt of Plein 1940. Het onderschrift kunnen we nu alvast meegeven: “van Loenen in het land, fles in de hand!”

Dat het mag smaken. Op Middelburg, daar in Nigeria!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg