array(3) {
  [0]=>
  int(43913)
  [1]=>
  int(43914)
  [2]=>
  int(43915)
}

Hoe Thijs Texel(s) naar (Spar City) Middelburg brengt

Middelburgers vragen het ons om de haverklap: ‘hoe gaat het toch met al die ondernemers die net voor de coronacrisis een bedrijf waren gestart’?

We weten het lang niet van iedereen, maar bijvoorbeeld wel van Glenn Alders van SPAR City Middelburg in de Segeersstraat. Hij opende zijn super begin maart 2020, echt nét voor de eerste lockdown. Met uitzondering van de zomermaanden liep hij daardoor heel wat toeristen mis, en lokale reizigers, op weg naar het station bijvoorbeeld.

Maar het gaat gewoon heel goed met deze Cityspar! Glenn zette meer om dan hij had begroot, en bouwde snel een groep vaste klanten op. Veel binnenstadbewoners die kleine inkopen komen doen, maar ook mensen in de buitenwijken, waar Glenn iedere dag hoogstpersoonlijk bezorgt, zoals de kruideniers van weleer dat ook deden.

Spar City Middelburg is eigenlijk niet te vergelijken met andere supermarkten. Waar Glenn zich óók mee onderscheidt is zijn grote assortiment wijnen en bieren, zowel in gekoelde als ongekoelde variant. Daar was Spar in het begin wat sceptisch over, maar inmiddels is wel duidelijk dat Glenn daar een eigen publiek mee opbouwt. Hij is ook erkend door Untappd. Dat leidt ook weer tot nieuwe klanten.

We wilden het graag eens vastleggen en zagen een mooie kapstok toen we hoorden dat Thijs Malcorps op bezoek zou gaan bij Glenn. Veel mensen zullen Thijs kennen van zijn jaren achter de bar bij Seventy-Seven, maar sinds begin dit jaar heeft hij een nieuwe werkgever: Texels bier, een bierbrouwerij op de Wadden, die hard aan de weg timmert met bieren als Skuumkoppe, dat we toevallig zelf ook kennen, van een gezellig avondje op Terschelling. Lekker biertje hoor!

Lang verhaal kort: Thijs was vrijdag even in de Segeersstraat, en wij keken en luisterden graag even mee. Als we ons niet vergissen was er sprake van een deal. De Wadden naar Walcheren. Texel naar Middelburg. Proost, heren!

https://www.texels.nl

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Hoera! Galerie T in Middelburg bestaat 25 jaar
Hoera! Galerie T in Middelburg bestaat 25 jaar

De ode aan Lia Hector brachten we vijf jaar geleden al eens. Ze zou niet willen dat we dat nog eens dunnetjes overdoen. Da’s redelijk zat, maar we staan graag […]

29 mrt 2021
Afbeelding #003 voor het verhaal Angela en Moenica op zoek naar ADL-assistenten in de Sint Jansbuurt
Angela en Moenica op zoek naar ADL-assistenten in de Sint Jansbuurt

We hebben nog veel te leren, als het gaat om het goede werk dat alle zorginstellingen in Middelburg doen. Zo wisten we tot vorige week dus ook niet welke organisatie […]

29 mrt 2021
Afbeelding #005 voor het verhaal Streekvervoer in Middelburg en Zeeland door de jaren heen
Streekvervoer in Middelburg en Zeeland door de jaren heen

Nee, het is zijn niet alleen foto’s van autobussen en touringcars in Middelburg, maar het bericht van ZB is te mooi om niet te delen: 50 jaar geleden in het […]

30 mrt 2021