Geplaatst op 25 maart 2017

Hoe Tim van Eenennaam aan de Middelburgse weg timmert

Heb je ze al gezien, die prachtige posters op de kiosk van Robuust? Mensen die het Middelburgse gebeuren een beetje volgen op Facebook herkennen de beelden, dat kan bijna niet anders. De foto’s zijn gemaakt door Tim van Eenennaam, van Tim van Eenennaam Fotografie. Wij maakten de afgelopen jaren ook regelmatig dankbaar gebruik van zijn werk, hier op Wij zijn De Stad – Middelburg. Zijn silhouetten zijn bijvoorbeeld zeer geschikt als header.

Maar hoe zit dat nu eigenlijk met Tim? Is hij nu zelfstandig ondernemer of niet? Behalve foto’s maakt hij ook fraaie (papier-) kunst, maar hij werkt ook full-time in de De Drvkkery. We zochten hem daar gistermiddag op, waarop hij ons uitlegde dat hij wel professioneel fotograaf en kunstenaar is, maar dat hij zijn brood toch vooral verdient als medewerker van de familie Anbeek. Maar Tim is wel meer dan een verkoopmedewerker alleen. Hij is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de inkoop van zowat alles dat niet behoort tot de boeken/tijdschriften/muziek en daarnaast ontwerpt hij allerlei producten die de Drvkkery uitgeeft. Tim krijgt dan uiteraard een percentage van de opbrengsten.

Een goed voorbeeld van zo’n product is een notitieboekje dat sinds deze week in de winkel ligt. Mét het silhouet van onze stad op de omslag. Tim nam ons en zo’n boekje mee naar de kiosk en liet zien waar het ontwerp op is gebaseerd. Op die ene foto dus, die op de kioskposter is voorzien van een tekst van broeder Dieleman. Mooi!

Later dit jaar volgen er nog meer producten, vertelde Tim. Er komt een Middelburgse puzzel van zijn hand, en er wordt ook gewerkt aan sokken. Die producten worden uitgebracht in het kader van Middelburg 800 jaar. En die papierkunst? Daar wordt binnenkort uitgebreid aandacht aan besteed in een 12 pagina’s tellend artikel in eej magazine.

Hij timmert lekker Middelburgs aan de weg, die van Eenennaam. Dus ook in dit geval roepen wij maar weer eens: Hij is De Stad!

Je kunt meer van zijn werk bekijken op www.timvaneenennaam.nl.

Tags:

Delen op