array(1) {
  [0]=>
  int(5533)
}

Hoera! Klein Café Cliché Middelburg opent in de Gortstraat in juli

Jaaaa! Daar is Klein Café Cliché Middelburg!

Op dinsdag 10 maart kondigden we het al aan: Café Cliché Amsterdam zou naar Zeeland komen. In ons mooie Middelburg! Dat jullie ons er vervolgens drie maanden niet meer over hoorden was uiteraard niet voor niets. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten, letterlijk.

Maar eigenaars Marco en Sidney gingen niet bij de pakken neerzitten, integendeel, ze besloten alleen een andere koers te gaan varen. Aanpassingsvermogen is alles, dat weten we allemaal.

Die andere koers betekent, voor nu, dat Café Cliché Middelburg start als tijdelijk restaurant. Zulke zaken worden meestal pop-ups genoemd, maar dat woord kunnen Sidney en Marco niet meer horen. Ze noemen het nieuwe initiatief liever het kleine zusje van Cliché Amsterdam. Vandaar dus: Klein Café Cliché.

Het kleine zusje is in sommige opzichten natuurlijk anders dan het restaurant in Amsterdam, maar niet als het gaat om de kwaliteit van het eten en het team. Dáár is David Baxter de chef, hier is Vincent Colauto dat. Daar is Berber Vergeest de gastvrouw, hier Emmelou van Eijkelenburg. De menukaart is in Middelburg iets kleiner dan in Amsterdam, maar de gerechten zijn precies hetzelfde en dragen dus ook die typische Amsterdamse namen.

De locatie is waanzinnig. Het pand Le Baron Chassé, aan Gortstraat 30, kennen we allemaal als de thuisbasis van Sociëteit De Vergenoeging. Dat blijft ook gewoon zo, maar in de weekenden is het vanaf 3 juli dus óók het adres van Klein Café Cliché.

Op https://kleincliche.nl/ kun je alvast een kijkje nemen, en plaatsen reserveren. Daar is geen ontkomen aan. Le Baron Chassé kan dan wel groot zijn: ook dit kleine zusje moet zich houden aan de coronaregelgeving. Het is nog even niet anders.

Hoe het er in de praktijk allemaal uit gaat zien hopen we tegen de opening te kunnen laten zien, in een filmpje of met een leuk interview.

We hebben er nu al zin in. Welkom in Middelburg, Klein Café Cliché!

Zie ook:


Café Cliché opent een tweede zaak in Middelburg

 

Café Cliché: een Amsterdams restaurant dat ook een beetje Middelburgs is

Vincent Colauto, Sidney Schutte, Marco Doeleman en Emmelou van Eijkelenburg

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Rit & Rock voor de Molukken toch in actie
Rit & Rock voor de Molukken toch in actie

Geen Rit & Rock voor de Molukken vandaag, maar het goede doel wordt uiteraard niét opgeschort. We citeren van de website: “Op zaterdag 20 juni 2020 zou 15de editie van […]

20 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De nieuwe terrassen van Silvy's, Hard en Ziel en Theaterrestaurant De Koepoort
De nieuwe terrassen van Silvy’s, Hard en Ziel en Theaterrestaurant De Koepoort

Het hoogtepunt van de uitbreiding van de Middelburgse terrassen was drie weken geleden, maar ze waren nog niet allemáál klaar op dat moment. Daarom delen we graag alsnog wat beelden […]

21 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg in 1965
Middelburg in 1965

Altijd leuk, een beetje Middelburgse geschiedenis op zondag. Op het YouTube-kanaal van Omroep Zeeland weer een toegevoegde oude aflevering van Trugkieke, over Middelburg in 1965. Met onder meer beelden van […]

21 jun 2020