array(4) {
  [0]=>
  int(41077)
  [1]=>
  int(41078)
  [2]=>
  int(41079)
  [3]=>
  int(41080)
}

Hoop, geloof, liefde: de sociale kerstversiering van Jaco Griep

Toen we vorige week een oproepje deden in de Groep van Wij zijn De Stad – Middelburg, waarin we vroegen of mensen tips hadden voor Middelburgse huizen met een uitbundige kerstversiering, antwoordden diverse mensen dat we in de Gerbrandylaan in Klarenbeek moesten zijn. Zaterdag namen we er een kijkje en ontdekten dat de man achter die versiering Jaco Griep is. Een bekende!

Jaco Griep (51) is een geboren Middelburger, die opgroeide in Meliskerke, maar sinds 2014 weer in Middelburg woont, naar volle tevredenheid.

Jaco versiert de gevel van zijn woning al jaren zo uitbundig. Hij maakt alles zelf. “Ik ben graag creatief bezig. Ik werk nu aan een schaalmodel van de kerk in Meliskerke, van luciferhoutjes. Daar ben ik heel secuur in. Alle details kloppen. Uiteindelijk komt daar ook verlichting in. Als er ik klaar mee ben begin ik aan mijn volgende project: de Lange Jan”

“De kerstversiering aan de gevel maak ik met extra veel plezier. Ik krijg er veel positieve reacties op. Er zijn misschien ook mensen die het té uitbundig vinden, maar die hoor je niet, hè. Ik hoor alleen maar blijken van waardering. Neem nu die politieagent die me een tijdje geleden aansprak. Aan het eind van de avond zet ik de Kerstverlichting uit, en gaat de verlichting van de symbolen van Hoop, Geloof en Liefde aan. Die agent zei tegen me dat hij er altijd van opknapt, als hij het hart, kruis en anker ziet tijdens een stille nachtdienst. Het is toch geweldig, dat mensen er moed uit putten?”

Het valt wel op dat er in de woonkamer van Jaco geen kerstboom staat. Vindt hij die niet mooi soms? Jaco lacht: “die heb ik toch helemaal niet nodig? De kerstversiering aan de gevel ís mijn kerstboom, die ik als man alleen deel met heel de buurt!”

Volgende verhalen

Afbeelding #002 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Romy Muyrers
Zij zijn De Stad: Romy Muyrers

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze keer hier en in de Middelburgse & Veerse Bode: Romy Muyrers, die bij zowel bij café-restaurant Vriendschap als bij Beauty Studio Middelburg werkt. […]

7 dec 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Alfabet Lichtjes Expeditie maakt een feestje van Middelburgse (etalage-)ramen
De Alfabet Lichtjes Expeditie maakt een feestje van Middelburgse (etalage-)ramen

Heb je al gehoord van de Alfabet Lichtjes Expeditie? Da’s een superleuk en feestelijk initiatief voor heel Middelburg!  Van 11 december tot 10 januari zullen vele winkels, horecabedrijven en woonhuizen […]

7 dec 2020
Afbeelding #018 voor het verhaal Feestelijk heropend in Middelburg: De Zeepbel en Dustoch van Stichting Arduin
Lunchroom Dustoch weer open

Goed nieuws! Lunchroom DusToch in Middelburg maakt een doorstart en gaat weer open. Dat meldt Omroep Zeeland. Vanaf 1 januari wordt de lunchroom overgenomen door Salcha Zorg uit Kruiningen. Zo […]

7 dec 2020