Geplaatst op 16 april 2017

Huurpijn en het einde van Bruna Middelburg

Het was een vrolijke en drukke dag in Middelburg gisteren, en dat was in Bruna middelburg niet anders. We zagen en hoorden eigenaresse Harriet Schenkel-van Maastricht een gezellig praatje maken met de ene na de andere klant, bijna alsof er niets aan de hand is.

Maar er is natuurlijk wel iets aan de hand: over een week gaat de zaak aan Lange Delft 39 definitief sluiten. Daarom wordt er nu opheffingsuitverkoop gehouden. Harriet en haar man Henk Schenkel hebben inmiddels Jamin geopend, en zijn tevreden over hun nieuwe winkel, maar ze nemen uiteraard wel met zéér gemengde gevoelens afscheid van hun zaak in Middelburg. Harriet vertelde ons er gisteren over terwijl ze doorging met klanten helpen. Want zo druk is het daar altijd.

En daarmee komen we meteen bij de vraag hoe het komt dat ondernemers afscheid moeten nemen van een winkel waarvan we allemaal weten dat die uitstekend draait. Het maakt niet uit wanneer je langs de Bruna loopt: er is altijd volk binnen en vaak nog veel volk ook. Het antwoord is vrij simpel: de huur is echt enorm hoog. We weten van de meeste zaken helemaal niet hoeveel huur zij betalen, waardoor we ook niet goed kunnen vergelijken, maar we weten wel dat wij voor dat geld geen winkel zouden durven te beginnen, als we middenstanders zouden zijn.

De laatste week dus van Bruna in Middelburg. Henk en Harriet zaten 8 jaar in de zaak, maar de keten zat al sinds 1975 in de stad (in het pand aan Lange Delft 3 en in de Nieuwe Burg). Wij vinden het eigenlijk maar gek dat er geen nieuwe vestiging komt.

Hoe dan ook: we danken Henk en Harriet voor die acht jaar en we wensen hen veel zakelijk succes in Goes.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2016/07/15/spijtig-bruna-vertrekt-in-april-2017-uit-middelburg


Delen op