Geplaatst op 28 januari 2019

Iedereen welkom op de reünie van de Griffioenmavo in Middelburg

Zat jij op de Griffioenmavo? Dan ben je op zondag 3 maart van harte welkom bij de reünie van de school, die Peter Ingelse en Francoise van Sluijs-Aspeslagh die dag organiseren.

We moeten bekennen dat we zelf niet zo gek veel meer weten van deze school. We zaten zelf op de Stedelijke (nu Nehalennia). We kenden wel allerlei mensen die op de school in de Olmenlaan zaten. Er was ook nog een andere MAVO, de Oranje Nassau, die in 1987 zou fuseren met de Griffioenmavo. Weer later zijn de scholen opgegaan in de CSW van de Perre.

Eerder deze week spraken we even met Peter en Francoise in de Kloof. Ze legden ons uit dat het idee voor de reünie al was ontstaan in de tijd dat Hyves er nog toe deed. Toen kwam het idee niet verder dan goede bedoelingen maar toen de oud-klasgenoten (examenjaar 1983) elkaar een paar jaar later weer vonden op Facebook, begon het weer te kriebelen. Nu wordt er dus wél doorgepakt.

Aanvankelijk gingen Peter en Francoise uit van een feestje voor ‘hun eigen lichting’ maar ook leerlingen van andere jaren hebben zich gemeld via de Facebookpagina en website. Daarom is besloten dat iederéén welkom is. Belangstellenden moeten zich wel even opgeven via de website of pagina. De inloop die middag is vanaf 12.00 uur. Er is ook een buffet geregeld, daarom is er wel een entree van 28 euro. Als dat voor veel mensen een drempel blijkt te zijn is er wellicht nog een alternatief mogelijk, maar vooralsnog zijn er nu al zo’n 40 aanmeldingen, zien we op griffioenmavo.nl/zij-zijn-erbij.

Oude foto’s of filmbeelden zijn ook van harte welkom trouwens!

Meer informatie via griffioenmavo.nl/.

Foto’s Olmenlaan: Beeldbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.


Delen op