array(7) {
 [0]=>
 int(39480)
 [1]=>
 int(39564)
 [2]=>
 int(39553)
 [3]=>
 int(39550)
 [4]=>
 int(39410)
 [5]=>
 int(39331)
 [6]=>
 int(39382)
}

In beweging! Wij zijn De Stad Middelburg bestaat 8 jaar

Hoera! Wij zijn de Stad bestaat deze maand 8 jaar! Dat gaan we dit jaar weliswaar niet echt vieren, maar we staan er natuurlijk wel even bij stil. Mijlpaaltje!

Wat Wij zijn De Stad nu precies is, daar zijn de meningen over verdeeld, maar we hebben het platform zelf altijd als een community gezien. Een pagina en website voor Middelburgers, door Middelburgers, zoiets, al zijn natuurlijk álle geïnteresseerden van harte welkom.

We denken dat veel mensen nu wel weten dat we dol zijn op alles wat onze stad bijzonder maakt. We zijn altijd benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen, maar ook geïnteresseerd in het verleden. We proberen verhalen te verzamelen, meestal met het doel om ze ook te bewaren voor later. We zijn dol op de humor van de stad, op de levendigheid en de energie, op samenwerking en verbinding. En we zijn altijd nieuwsgierig naar de geheimen, naar de verborgen plekjes en de pareltjes.

Waar we altijd wat minder mee bezig zijn geweest is de echte commercie. Natuurlijk: Wij zijn De Stad wordt gefinancierd door de ondernemersvereniging. We proberen al acht jaar lang te delen wat die ondernemers allemaal doen en uit te leggen hoe belangrijk dat is voor de stad. We proberen zoveel mogelijk evenementen en activiteiten te belichten, en we schrijven ook graag over de ondernemers zelf, of over hun medewerkers. Voor zover wij weten is daar nog steeds best veel belangstelling voor. Voor de liefhebbers: onderaan dit bericht wat recente statistieken, ter indicatie.

Veel belangrijker dan die statistieken vinden we echter de interactie met iedereen. Het is geweldig om al die vragen, zowel voor als achter de schermen, te kunnen beantwoorden, en om mensen en partijen samen te brengen. Het is bijna dagelijkse kost geworden. Dat is gewoon zo gegroeid, in de loop van de jaren. Toegegeven: de inboxen puilen soms uit en er gaat best veel tijd inzitten, maar we krijgen er energie van.

Kortom: er zijn voor ons redenen genoeg om op deze manier door te gaan, maar de kans dat we ook nieuwe dingen gaan doen wordt wel reëler. We kunnen niet leven van dit werk alleen. Mede daarom zijn we sinds anderhalf jaar ook redacteur bij de Middelburgse & Veerse Bode, en ondersteunen we ook nog een paar andere collectieven of instellingen bij de inzet van (sociale) media. Zo scharrelen we uiteindelijk voldoende inkomen bij elkaar. Prima, maar veel liever zouden we alles op een logischer manier combineren, ook met onze (onbezoldigde) site Middelburg Dronk bijvoorbeeld. Daar komen we nu namelijk veel te weinig aan toe.

Voor toeristen komen er geleidelijk steeds meer nieuwe platformen. Gemeente Middelburg werkte al langer samen met Tourist Info, onder meer via de oude site Uit in Middelburg , maar doet ook pilots met het jonge platform Allyourz. Zie https://www.middelburg.nl/bezoek-middelburg, bijvoorbeeld. In gemeentelijke stukken lazen we dat het nieuwe college ook aan de slag wil met een nieuw promotieplatform, rondom Middelburg als stad van de vrijheden.

Daarnaast is recent Discover Middelburg gelanceerd, met lokale en regionale routes en hotspots voor toeristen. De ondernemersvereniging heeft sinds kort ook een eigen website, speciaal voor ondernemers: https://ondernemersmiddelburg.nl.

Twee jaar geleden schreven we dat er op Wij zijn De Stad ook meer ruimte zou komen voor citymarketing. Dat liep allemaal een beetje anders, maar nu er zoveel verschillende dingen gebeuren moeten we toch ook weer nadenken over onze eigen, persoonlijke rol, en die van de website. Dubbel werk slaat tenslotte nergens op en we moeten ook aan onszelf denken. We zijn tenslotte ook maar een eenpitter, hoe maf dat ook klinkt.

Waar we dan aan denken? Juist: aan het lokale dus. Aan de community. Aan toffe en bijzondere acties op toffe en bijzondere plekken in de stad. Verhalen kun je verzamelen, maar ook máken. Voor Middelburgers, door Middelburgers, daar zijn we weer. Samen met al die bewoners, ondernemers en instellingen die zo veel moois in huis hebben.

Het kan een unieke actie zijn, een georganiseerd kijkje achter de schermen of een ludiek evenement, we roepen maar wat. Als we alleen al denken aan het succes van ‘Wij zijn De Actie’ in het verleden, of aan alle contacten in de stad, dan zien we mogelijkheden genoeg in ieder geval.

We komen er nog op terug, maar als er ondernemers zijn die nu al mee willen denken, dan mogen ze zeker al contact met ons opnemen. Voorwaarts!

Recente (organische) statistieken:

– In juni 2022 waren er op de website www.wijzijndestad.com bijna 56.000 sessies, van bijna 41.000 gebruikers. Die zorgden voor 212.000 paginaweergaven. De site bevat nu 5665 berichten in totaal. In juni kwamen er 67 bij.

– De Facebookpagina heeft nu bijna 23.000 volgers. De groép op Facebook telt 3700 leden. Berichten bereiken meestal tussen de 10- en 20.000 mensen.

– Op Instagram zijn er 17.400 volgers. Berichten daar bereiken doorgaans tussen de 7- en 15.000 views, met uitschieters. Stories en Reels hebben zo hun eigen dynamiek, van 3 tot 10K views. Daar zit ook veel gedeelde content bij.

Met Wij zijn De Stad zijn we ook actief op Twitter, YouTube en LinkedIn, maar dat is meer op een verwijzende manier.

Foto’s: glimpen van Wij zijn De actie in 2019 en 2020

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal 2 jaar de track 'Wij zijn De Stad'
2 jaar de track ‘Wij zijn De Stad’

Wij zijn De Stad! Een leuke herinnering: precies twee jaar geleden bracht Urban Umbrella (UProductiehuis) de track ‘Wij zijn De Stad’ uit. We vonden het gewoon supertof, om een kreet […]

9 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Aftrap: de doorontwikkeling van Wij zijn De Stad
Aftrap: de doorontwikkeling van Wij zijn De Stad

Wij zijn van start! Gisteren hebben we in het kantoor van Square Fruit aan de Kinderdijk de aftrap gegeven voor het uitbouwen en herinrichten van de website van Wij zijn […]

23 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal (Bijna) vijf jaar Wij zijn De Stad
(Bijna) vijf jaar Wij zijn De Stad

Even iets heel anders nu: volgende maand bestaat het platform Wij zijn De Stad – Middelburg 5 jaar! Daar gaan we natúúrlijk bij stilstaan, al was het maar omdat de […]

25 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal 12.000 duimpjes voor Wij zijn De Stad op Facebook
12.000 duimpjes voor Wij zijn De Stad op Facebook

Hoera! Sinds gisteren heeft onze pagina meer dan 12.000 duimpjes! Dat wij iedere keer weer stilstaan bij zulke mijlpalen heeft een goede reden: we zijn gewoon heel blij dat er, […]

30 mei 2018

Volgende verhalen

Afbeelding #012 voor het verhaal Summertime! #Middelburg op Instagram juni-juli 2022
Summertime! #Middelburg op Instagram juni-juli 2022

#Middelburg op Instagram, een greep uit juni/juli 2022. Om blij van te worden. Dan zingen we spontaan even met Ella. 🎵 Summertime, And the livin’ is easy Fish are jumpin’ […]

12 jul 2022
Afbeelding #011 voor het verhaal Makaron.nl van start in het Zeeuws Ministerie van Chocolade
Makarons.nl van start in het Zeeuws Ministerie van Chocolade

Je ziet het wel vaker, dat koks vanuit hun interesse aan de slag gaan met een bepaald product en daar zo enthousiast over zijn dat ze zich er op gegeven […]

13 jul 2022
Afbeelding #009 voor het verhaal Middelburg bruist: de agenda voor de komende dagen
Middelburg bruist: de agenda voor de komende dagen

Wat een agenda, mensen! Er is de komende dagen veel te doen in Middelburg, heel veel. Check: wijzijndestad.com/agenda/. Een paar grotere evenementen, zoals City of Dance weekend 2022, zullen we […]

14 jul 2022