array(15) {
 [0]=>
 int(62541)
 [1]=>
 int(62547)
 [2]=>
 int(62543)
 [3]=>
 int(62534)
 [4]=>
 int(62538)
 [5]=>
 int(62535)
 [6]=>
 int(62539)
 [7]=>
 int(62536)
 [8]=>
 int(62540)
 [9]=>
 int(62545)
 [10]=>
 int(62546)
 [11]=>
 int(62542)
 [12]=>
 int(62544)
 [13]=>
 int(62548)
 [14]=>
 int(62549)
}

In de spotlights: Atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg in Middelburg

Zoals beloofd vandaag extra aandacht voor de Kunst en Cultuurroute Middelburg van aanstaande zondag. Waarom? Omdat we het nu toch eens over Atelier Hoed Gezien willen hebben.

Natuurlijk kennen veel Middelburgers hoedenmaakster Hanny Mallekote allang. Ze is al jaren deelnemer aan de route, maar dat niet alleen: ze zat ook in het bestuur, ze is een drijvende kracht achter allerlei andere routes (zoals de Kunst Fietsroute Middelburg) en ze is vrijwel altijd aanwezig bij lokale en regionale evenementen rondom kunst. Misschien overdrijven we, maar het zou ons niet verbazen als Hanny door haar collega’s een sleutelfiguur binnen de wereld van kunstroutes wordt genoemd.

Hoe het dan toch zo kon zijn dat we tot vorige week nog nooit in het atelier aan de Nadorstweg waren geweest is voor ons ook een raadsel. Maar vooruit. Nu was het dan toch een keer zover. We spraken met Hanny vooral over een jong project, Kunst in Veere, dus aan de hoeden kwamen we nauwelijks toe, maar dat is ook niet zo’n probleem. Hoed Gezien haalt de media regelmatig, bijvoorbeeld omdat hoeden weer hot zijn, of omdat iemand een creatie van Hanny droeg bij een ceremonie of een bepaald feest. Kijk maar eens hier: http://www.hoedgezien.nl/313526079.

Het atelier bestaat nu bijna twintig jaar, maar Hanny en haar man wonen al veel langer aan de Nadorstweg. In de loop van de tijd kregen ze ook nog de kans een flink stuk tuin van een buurman bij te kopen. Toen we ‘m zagen snapten we meteen waarom ze die kans meteen aangrepen toen: het is een heerlijke diepe tuin, waar je je even in een andere wereld waant. De korte wandeling zorgde ervoor dat we ons ter plekke voornamen ook eens wat meer te lezen over de geschiedenis van de Nadorstweg. Hanny gaf al een paar schoten voor de boeg, die smaakten naar meer.

Hanny is iemand met een hart voor het vak. En ze vindt het belangrijk dat er wordt samengewerkt, dat kunstenaars ook naar buiten treden, en over de grenzen van het eigen atelier kijken. Ze laat zelf doorlopend zien hoe je zulke dingen relatief eenvoudig voor elkaar kunt krijgen. Hoewel? Ze vertelde ook hoe bijzonder de route in Middelburg eigenlijk is. Natuurlijk bestaan ze elders ook, maar zoals bij ons? Toch niet.

Hanny is ook nog docente, aan de Voortgezet Vrije School. Dat vinden we ook interessant, maar dat is voor een volgende keer.

Als je maar weet dat je Hoed Gezien óók kunt bezoeken, aanstaande zondag. En niet alleen op die dag trouwens. Aardig is dat Hanny altijd werk van derden voor haar raam heeft staan. Daar mag je naar komen kijken wanneer je maar wil. Sympathiek toch?

Meer, veel meer op:

http://www.hoedgezien.nl/
https://kunstroutemiddelburg.nl/
https://www.kunstinveere.nl/

Volgende verhalen

Afbeelding #004 voor het verhaal HackShield gelanceerd in ZB Middelburg
HackShield gelanceerd in ZB Middelburg

Zojuist is in ZB Middelburg het officiële startschot gegeven voor HackShield Middelburg. Dit werd gedaan door burgemeester Bergmann en twee jeugdagenten. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar op […]

4 nov 2022
Afbeelding #010 voor het verhaal Herinneringen aan Bata Middelburg: Lange Delft 33 wordt opgeknapt
Herinneringen aan Bata Middelburg: Lange Delft 33 wordt opgeknapt

Hè, fijn. Eindelijk beweging in het pand aan Lange Delft 33! Leegstand in nooit fraai, maar zeker niet als het gaat om een prominent pand in de grootste winkelstraat van […]

4 nov 2022
Afbeelding #000 voor het verhaal Rhea: alweer een band van formaat in Kaffee ’t Hof
Rhea: alweer een band van formaat in Kaffee ’t Hof

Er zijn maar zelden weekends dat er géén optredens op het programma staan bij Kaffee ’t Hof. En het is ook maar zelden dat je entree moet betalen bij die […]

5 nov 2022