Geplaatst op 11 mei 2018

In de tuin van Hotel aan de Dam/de Zwarte Ruiter op ’t Witte Paart

We zeggen het zelf ook wel eens: we moeten vaker naar de omgeving van het Damplein, want daar gebeurt van alles. Neem nu René-Michel Gerritsen van Eetcafé De Zwarte Ruiter op het Witte Paart: we hadden horen waaien dat hij mogelijk de exploitatie van het naburige Hotel aan de Dam zou gaan overnemen, en dat bleek geen onzin te zijn. Dat doet hij al sinds 1 april.

Onlangs vroeg iemand ons ook of we de tuin al hadden gezien. Wij knikten dapper van ja, en dachten dat het ging om de tuin van de Zwarte Ruiter. Totdat we vanmiddag met René naar de nieuwe tuin liepen. Jeetje, wat is dat gaaf aan het worden daar. Zo’n mooie grote tuin op die plek, met sinds kort ook een buitenbarunitdinges. We zagen daar als niet-ondernemers meteen talloze mogelijkheden.

René ziet die waarschijnlijk ook wel, maar hij blaast niet meteen hoog van de toren. Hij liet het hotel ook even zien van kelder tot bovenverdieping en was ondertussen druk met van alles regelen. Wij hebben spontaan weer zin om in de geschiedenis van die twee panden te duiken.

Komt nog wel!

Oh, en als je zelf wil kijken: maandag staan daar de gebroeders Antheunisse weer, met Huurdersliefenleed.