Geplaatst op 19 januari 2017

In memoriam: Dick van Westen

Verdrietig nieuws: gisteren is, op 76-jarige leeftijd, Dick van Westen overleden. Dick heeft veel betekend voor Middelburg. Allereerst was hij de oprichter van BPG van Westen bouwmaterialen, een bedrijf dat nu aan de Stadsambachtsweg is gevestigd, maar dat tussen 1985 en 2012 het gezicht van de Korendijk bepaalde.

Maar Dick heeft ook veel impact gehad op de Zeeuwse sportwereld. Eerst als voetballer; zijn ster straalde onder meer in de succesvolle kampioenselftallen van Middelburg in de jaren 60. Later als trainer: in de jaren 70 en 80 leidde hij met succes een groot aantal teams, van verschillende clubs. Als je op zijn naam zoekt in de Krantenbank vind je honderden artikelen over zijn betekenis voor al die clubs.

We spraken recent over Dick met zijn schoonzoon. Hij vertelde dat Dick de laatste jaren vooral ging voor zijn rol als opa. Hij was dól op zijn kleinkinderen. Ook op zijn hondje Bor trouwens. Daar wandelde hij nog dagelijks mee.

We nemen ons petje af, en wensen de familie en alle bekenden van Dick sterkte met dit verlies. Rust in vrede Dick. Jij was De Stad.

Zie ook het item op Omroep Zeeland.


Delen op