array(1) {
  [0]=>
  int(12793)
}

In Memoriam: Jack van Aspert

Ach, Jack, wat is het verdrietig dat je er niet meer bent, dat je de strijd niet hebt gewonnen. Je was gewoon nog veel te jong.

We hoorden het droevige nieuws gisteren, van een van je beste hardloopmaatjes. Juist van hem, die ook altijd zo enthousiast vertelde over al jullie tripjes naar hele en halve marathons, door heel Europa.

Met ons sprak je niet veel over sport, maar over muziek en andere dingen des te meer. Het was eigenlijk best gek dat wij pas in de afgelopen twee jaar écht aan de praat kwamen. Je was immers al vele jaren een begrip in cultureel Middelburg.

Gisteren keken we het filmpje, dat we vorige zomer met je maakten, nog twee keer terug. Je had kort daarvoor gehoord dat je ziek was, en je voelde je ook niet lekker. Je sprak daar heel openlijk over. En desondanks stond je ons graag te woord, om lachend en enthousiast te vertellen over het Jazzfestival in Middelburg. Dat je dat wilde en deed zegt veel over de man die je was, denken we. We hadden en hebben daar in ieder geval enorm veel respect voor.

‘Vanaf vandaag is alles anders’, lezen we nu. En zo is het. Voor de familie en de vrienden. Maar ook voor de stad, Jack. Jij hebt er ontzettend veel voor gedaan. Bedankt daarvoor!

Rust zacht.

We wensen Ursula, Chiel en Sanne, en alle andere nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Jack vorig jaar:

Jack van Aspert over Zeeland Jazz 2018 in Middelburg

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Op=Op Voordeelshop Middelburg sluit definitief, ondanks doorstart
Op=Op Voordeelshop Middelburg sluit definitief, ondanks doorstart

Helaas: vandaag is de Op=Op Voordeelshop in de Lange Delft in Middelburg voor de allerlaatste keer open. Morgen rijden de vrachtwagens voor, om de winkel helemaal leeg te halen. De […]

17 apr 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Sculpturen van Sjer Jacobs in de Middelburgse grachten
Sculpturen van Sjer Jacobs in de Middelburgse grachten

We zouden nog terugkomen op de kunstobjecten, die in de nacht van maandag op dinsdag in de gracht bij Rondvaart Middelburg werden geplaatst. Dat zijn, zoals Roland van Banning gisteren […]

17 apr 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburgse lentedrukte, YammyYammy en Bewaren voor de eeuwigheid
Middelburgse lentedrukte, YammyYammy en Bewaren voor de eeuwigheid

Wanneer ‘het seizoen’ precies begint weten we nooit zo goed, maar voor ons gevoel is dat rond Pasen. Eén ding is zeker: er zijn deze week al veel toeristen in […]

17 apr 2019