Geplaatst op 12 november 2017

In première: de korte film Rood Fluweel, gemaakt in de Zeeuwse bieb

Morgenavond is in CineCity in Vlissingen de Première FilmstarZ – 2017 van Stichting CAVAK. Die première is al uitverkocht maar we vinden het toch leuk om erop te wijzen, want één van de drie films die zullen worden gepresenteerd is Rood Fluweel, van de jonge Middelburgse regisseur Joran van Heest en producent Yannick Sanders.

Met Joran maakten we kennis in augustus, toen hij nog volop bezig was met de opnames van deze korte film. Op het terras vertelde hij ons er van alles over. We vonden het vooral intrigerend dat de hele film zich afspeelt op de vloer van het trappenhuis van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, tussen de gekleurde zuilen die daar al jaren staan. Bijzonder dat een plekje waar we jaren op hebben ‘neergekeken’ opeens werd getransformeerd tot een winkel, en dan ook nog winkel waar zich gruwelijke dingen afspelen…

Het is een mooie gast, die Joran. We kwamen al snel te spreken over films en regisseurs die hém inspireerden. Toen we daar eenmaal over waren begonnen hield hij niet meer op. Joran is nog maar 20 maar blijkt over een fenomenale kennis van films te beschikken. Dat durven we te beweren omdat we er zelf ooit ook wel iéts van wisten, in de tijd dat we zelf bij videotheek Viduet werkten. Joran kent alle grote en gangbare genres, maar hij sprak ook enthousiast over de Dogmaclub en hun camerawerk, en nog veel meer. Hij laat zichzelf nu echter vooral inspireren door obscure Aziatische films, van decennia terug. “Omdat in die films zo mooi met licht en kleur wordt gewerkt”, menen we ons te herinneren als een van de redenen daarvoor.

Hoe dan ook: als je de kans krijgt moet je ‘m zeker een keertje gaan kijken, deze film. Cinema Middelburg vertoont ‘m misschien ook nog wel een keer, wie weet.

  1. Een filmpje van ‘the making of’: www.youtube.com/watch?v=8TZk0ttFp_c
  2. De trailer

De foto van Joran namen we zelf, alle andere beelden stuurde hij ons via Instagram.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg