Geplaatst op 06 juli 2016

Ina en Bert van der Zwaag stoppen met Le Collectionneur

In januari van dit jaar waren we op bezoek bij Le Collectionneur aan Damplein 5, in het kader van de inzameling voor Karel en Lenie van de draaimolen. Toen we weer vertrokken zeiden we: “het lijkt ons leuk om binnenkort ook eens een stukje over jullie winkel en pand te schrijven” Daar zag eigenaresse Ina van der Zwaag ook wel wat in.

Dat loopt een beetje anders dan we gedacht hadden. Gisteren stuurde Mark Lobbezoo een berichtje. Hij vroeg zich af of we al hadden gezien dat Le Collectionneur ermee gaat stoppen. Dat hadden we dus niet. Een uurtje later waren we ter plekke.

Ina en haar man Bert vertelden dat het allemaal best snel is gegaan. Ze hebben Le Collectionneur nu 23 jaar. Ze begonnen ooit in de Gravenstraat, in het pand waar eerder de bij velen bekende ‘Pietje Parfum’ was gevestigd, later verhuisden ze naar het Damplein, naar het pand waar halverwege de jaren 70 jongerencentrum Midgard was begonnen. Ze hebben daar altijd met veel plezier gewoond en gewerkt, maar ze wilden nu graag naar een mooi appartement en vonden die ook. In Middelburg. Het pand aan het Damplein werd te koop gezet en was heel rap verkocht. Binnen drie dagen!

Met het stoppen van Le Collectionneur stoppen Ina en Bert nog niet trouwens. Zij blijven, net als afgelopen jaren, de vele markten in Middelburg en op Walcheren organiseren. Denk bijvoorbeeld aan alle antiek-, brocante-, en verzamelmarkten op de Markt en de Vismarkt. Verder gaf Bert aan dat hij niet uitsluit dat hij na de zomer ook nog een tijdelijke winkel zal openen. Er worden nu forse kortingen gegeven op de handel, maar als er veel overblijft zal verhuisbedrijf Vogel die spullen opslaan en worden die later mogelijk elders aangeboden.

Maar toch: Le Collectionneur zoals we het nu kennen is straks geschiedenis. Dat is na al die jaren toch iets om bij stil te staan.

Bedankt Bert en Ina, jullie zijn De Stad!

www.lecollectionneur.nl


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg