array(3) {
  [0]=>
  int(58497)
  [1]=>
  int(58495)
  [2]=>
  int(58496)
}

Indebuurt van DPG Media komt ook naar Walcheren

Dik een week geleden schreven we over het 8-jarig bestaan van Wij zijn De Stad. De groei van het aantal sites over Middelburg én onze eigen koers kwamen toen ook aan bod.

Nu is het zo dat de meeste websites en andere media zich vooral richten op toeristen, en wij vooral op Middelburgers en andere Zeeuwen. In onderzoeken worden we soms omschreven als een zogenoemde ‘hyperlocal’.

Maar er komt nóg een website bij, leerden we gisteren. Mediagigant DPG Media lanceert binnenkort de eerste Zeeuwse ‘indebuurt’. Dat blijkt uit een personeelsadvertentie waarin het bedrijf op zoek is naar Redacteur en Community Manager voor Middelburg en Vlissingen.

Op https://www.dpgmediagroup.com/nl-NL/indebuurt kun je lezen hoeveel de indebuurt-sites gemeen hebben met Wij zijn De Stad. We overdrijven dus niet als we zeggen dat we een concurrent krijgen. Met concurrentie is niets mis, vinden we. Die houdt je scherp. Maar we gaan de ontwikkelingen natuurlijk wel met belangstelling volgen, want achter Indebuurt zit een Belgische mediamachine met heel veel centjes. Ze schoten vorig jaar voor het eerst door een jaaromzet van een miljard euro.

En dat niet alleen: DPG slokt veel andere media op. Als je je bijvoorbeeld afvraagt waarom de PZC tegenwoordig zoveel lijkt op andere kranten, zoals het AD, hoef je alleen maar even te kijken naar de eigenaars. Juist ja, die kranten zijn ook allemaal van DPG dus, net als allerlei andere media, zoals grote tijdschriften, nieuwszenders en websites: https://nl.wikipedia.org/wiki/DPG_Media#Merken.

Dat die mediaconcentratie niet zonder gevaren is mag duidelijk zijn. Lees dit artikel bijvoorbeeld maar eens: ‘En toen waren ze nog met twee- het gevaar van mediaconcentraties‘. Zo begrijp je ook meteen wat beter welke grote partijen achter al die overnames zitten. Dat zijn er meer dan de familie van Thillo alleen.

Dat terzijde. Een paar jaar geleden zagen we bij Rens Petiet Tweewielers al flyers met advertentiemogelijkheden voor op indebuurt. We dachten dat het platform toen al naar Zeeland zou komen, maar dat duurde dus langer dan verwacht.

De vraag hoe deze sites zich in de toekomst zullen verhouden tot de andere merken van DPG vinden we een interessante. De berichten op indebuurt zijn nu nog gratis, in tegenstelling tot de meeste berichten van de PZC. En hoewel indebuurt meer in de hoek zit waar we zelf ook actief zijn, is er natuurlijk wel degelijk overlap met de kranten van het bedrijf.

Lang verhaal kort: de ontwikkelingen zijn voor ons reden te meer om vol enthousiasme te blijven doen wat we doen, maar ook te kijken wat voor moois er nog meer mogelijk is. Tevreden achterover leunen is geen optie hoe dan ook.

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Verbonden en betrokken in Middelburg, een onderzoek van Siem van Staveren
Paper: ‘Wij zijn De Stad’ en haar invloed op plaatsverbondenheid en participatie in Middelburg

Dik twee weken geleden schreven we over het gesprek met Siem van Staveren, die voor zijn studie een onderzoek deed naar het platform Wij zijn De Stad, in relatie tot […]

31 jan 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal 5 jaar Wij zijn De Stad! Over de redactie
5 jaar Wij zijn De Stad! Over de redactie

Wij zijn De Stad bestaat vijf jaar! Hoe we dat gaan vieren weten we nog niet precies, maar dat komt nog wel goed. Uit de reacties onder een eerder bericht […]

22 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Lonneke de Klerk over de hyperlocals Wij zijn De Stad en De ZeeuwZe
Lonneke de Klerk over de hyperlocals Wij zijn De Stad en De ZeeuwZe

Vorige week maakte ik kennis met Lonneke de Klerk, die voorheen in Middelburg aan de UCR studeerde, en nu een master journalistiek doet aan de Erasmus. Zij interviewde mij en […]

30 mrt 2017

Volgende verhalen

Afbeelding #001 voor het verhaal Gezondheidsplein Kruitmolen opent volgend jaar in Dauwendaele
Gezondheidsplein Kruitmolen opent volgend jaar in Dauwendaele

Middelburg krijgt een nieuw gezondheidscentrum, volgend jaar. Als alles meezit wordt in 2023 Gezondheidsplein Kruitmolen geopend op de hoek van de Kruitmolenlaan en de Torenweg, op de plek waar in […]

21 jul 2022
Afbeelding #032 voor het verhaal Kom maar op met dat weekend: Health Event Zeeland, de expo van Paul Sanderse, en meer
Kom maar op met dat weekend: Health Event Zeeland, de expo van Paul Sanderse, en meer

Kom maar op met het weekend! Het is weer tijd voor een rondje door de agenda, op wijzijndestad.com/agenda/. We beginnen straks om 10.00 al meteen, met lekker onthaasten tijdens Health […]

22 jul 2022
Afbeelding #017 voor het verhaal De opening van Health Event Zeeland 2022 op het Abdijplein
De opening van Health Event Zeeland 2022 op het Abdijplein

Zojuist is op het Abdijplein Health Event Zeeland 2022 van start gegaan, nadat wethouder Jeroen Louws had uitgelegd waarom de gemeente sport en en een gezonde levensstijl graag ondersteunt een […]

22 jul 2022