Geplaatst op 09 november 2018

Inloop Hofje onder den Toren wordt officieel geopend

Morgenochtend om 10.30 uur is de opening van de inloop in het ‘Hofje onder den Toren’. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Harald M. Bergmann.

Toen we vorige week ook een uitnodiging kregen voor dit evenement namen we het natuurlijk op in de agenda, maar we mailden de Nieuwe Kerkgemeente Middelburg en de Gasthuiskerk – CGK Middelburg ook terug met de vraag of iemand ons misschien iets kon vertellen over álle plannen van de samenwerkende kerken met het Hofje. We schreven vorige maand al over de geplande verhuizing van Decorette Woonatelier De Lange Jan naar de Nieuwe Burg, maar hoe zit het eigenlijk met Eetkamer Likkepot? En is het hele complex nu verkocht of niet?

Niet veel later lazen we dat we van harte welkom waren voor een gesprekje. Gisteren maakten we -in ’t Hofje- kennis met Ivette van der Sluijs en Marieken Mekking van de NKM en met Bram-Peter Abrahamse van de Gasthuiskerk.

Het was een prettig gesprek, waarin ons veel duidelijk is geworden. Het belangrijkste om te weten is dat het complex in 2019 inderdaad, waarschijnlijk, in z’n geheel in handen komt van de samenwerkende kerken, maar dat Likkepot gewoon blijft zitten waar het zit. Uitbater Rob Scharff schoof later ook nog even aan, om dat te benadrukken. De precieze invulling van het andere deel van het Hofje is nog niet helemaal bekend, maar duidelijk werd ook dat Kringloopwinkel Talent, die nu in de Nieuwstraat zit, op termijn ook zal verhuizen naar ’t Hofje. Verder blijft ’t Hof gewoon toegankelijk voor iedereen, dus ook voor toeristen.

We kregen desgevraagd ook uitleg over de verschillende kerken in de stad, en over alle samenwerkingsverbanden. Dat is nog best complex allemaal, maar we begrepen dat er na bijna veertig jaar weer veel meer eenheid is. En juist door die samenwerking, en door de sluiting van diverse kerken elders in de stad, is het Hofje een zeer geschikte locatie voor activiteiten.

En reken maar dat er veel activiteiten zijn! Kijk maar eens op de websites van beide kerken. Naast de inloopdagen op donderdag en zaterdag, waar iedereen van harte welkom is voor een bakje koffie, een spelletje, enzovoort, worden er nog veel andere dingen georganiseerd. De ene keer een ‘Youth Alpha’, de andere een ‘Solid Friends’. Ook daar kun je meer over lezen op de websites.

Wij zijn morgen zelf niet bij de opening maar we wensen iedereen er veel plezier. En we danken Ivette, Marieken en Bram-Peter voor de toelichting. Zeer gewaardeerd!

Meer lezen:

www.hofjemiddelburg.nl
www.nieuwekerkgemeente.nl
www.gasthuiskerk.nl/
wijzijndestad.com/agenda/opening-inloop-hofje-onder-den-toren/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/deel-hofje-onder-den-toren-verhuurd-aan-protestantse-gemeente-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/woonatelier-de-lange-jan-van-het-hofje-onder-den-toren-naar-de-nieuwe-burg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg