Geplaatst op 10 april 2019

Internet is een dialoog, een dialoog is aandacht

Over het verdelen van onze aandacht hebben we het al vaker gehad. De kern van het verhaal: het is een wederzijds gebeuren. We zijn voor alles wat Middelburgs is te porren, maar we willen wel graag dat het meer is dan ordinaire reclame alleen. Mooie verhalen, toffe samenwerkingen, een beetje sensatie. Je weet toch?

Veel mensen weten inmiddels ook wel dat we een broertje dood hebben aan officiële gebeurtenissen. Van die sessies waar iedereen uit z’n doen is en onzin uitkraamt. Waar de pinken aan het wijnglas omhoog gaan. Waar je nadenkt over iedere stap die je zet. We gunnen iedereen dat pleziertje, maar wij skippen het, tenzij we echt moeten. Boeoeoeoe roepen we dan.

Naar de opening van Het Blauwe Uur, bij Panorama Walcheren, gaan we echter wél. En da’s nog in Vlissingen ook. Waarom dan toch?

Nou, bijvoorbeeld omdat Jo Dumon Tak dus gewoon de moeite neemt om op z’n Honda Dax naar Seventy-Seven te rijden om ter plekke een uitnodiging te schrijven, mét een knipoog naar een online privé-uiting van een week geleden. Da’s toch prachtig?

Het wordt zo vaak vergeten. Aandacht is een wisselwerking. Alleen maar luisteren in de hoop zelf te kunnen vertellen zuigt. Facebook is soms net als het leven zelf. Het is een dialoog.

En los van dat alles: we zijn heel benieuwd naar het schilderij!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/het-blauwe-uur-een-nieuw-middelburgs-schilderij-van-jo-dumon-tak/


Delen op