Geplaatst op 05 april 2016

Jacobse & Leijnse verhuist productievloer naar Arnestein

Woooot? Is Groentehal Jacobse & Leijnse verhuisd naar Arnestein? Niet helemaal. De winkels in de Spanjaardstraat en Langeviele blijven gewoon open, maar de magazijnen, koelcellen en de ‘productievloer’ zijn vanaf vandaag wel verhuisd, naar de Kleverkerkseweg 12 (tegenover de Herstaco).

We zijn vanmiddag even een kijkje gaan nemen bij Frank en zijn collega’s en vragen ons nu werkelijk af hoe ze het voor elkaar kregen om in de oude ruimtes te werken. Vergelijk die eerste 19 foto’s maar eens met de laatste twee. De nieuwe werkvloer was al volop in bedrijf en was behalve gladder (aan de goede afvoer van al dat water wordt nog gewerkt) ook veel groter dan we hadden verwacht.

Frank vertelde dat de behoefte aan meer ruimte niet de enige reden was om te verhuizen. De Groentehal ziet ook al een paar jaar groei in het aantal afnemers (vooral langs de Walcherse kust) en het werd ook steeds lastiger om de geluidsoverlast voor de buren in de Spanjaardstraat binnen de perken te houden. Al die koelingen en andere apparaten maken tenslotte ook veel leven.

Dat bleek vanmiddag ook wel. Door de speakers van David knalde heerlijk het feestgeluid van Dropkick Murphys, maar ondanks dat het volume flink open stond hoorden we de muziek nauwelijks. Nou, dan doen we dat thuis toch gewoon nog even dunnetjes over? Do or die!

www.youtube.com/watch?v=v_46MsHe3XU

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2014/09/02/op-bezoek-bij-de-groentehal-in-de-spanjaardstraat/


Delen op