Geplaatst op 08 november 2016

Jacqueline Midavaine brengt boek uit over haar leven als luchtfotografe

Eerder dit jaar deelden we hier een paar gewaardeerde fotoseries van Jacqueline Midavaine. Over de luchtfotografie van Jacqueline hadden we het toen nog niet eens. Maar juist over dat werk heeft ze nu een boek uitgebracht. Vandaag schrijft De Stentor in het artikel ‘Memoires van een Zeeuwse luchtfotografe’ onder meer:

“Op 26 september 1936 verrichtten prinses Juliana en prins Bernhard de officiële opening van Luchthaven Teuge. Dit is 80 jaar geleden én een van de aanleidingen voor Jacqueline Midavaine om nu het door haar samengestelde boek ‘Vliegen 1000′ Voet & Hoger’ uit te brengen. Volgens de 74-jarige nog altijd actieve luchtfotografe (“het wordt wel steeds moeilijker om in en uit het vliegtuig te komen”) speelt het cijfer 8 een belangrijke rol in het boek.

Het vliegveld bestaat 80 jaar, Midavaine verhuisde in 1980 vanuit Zeeland met haar echtgenoot Anton Slagboom naar Gelderland en haar vorige woonplaats Middelburg heeft volgend jaar 800 jaar stadsrechten. Midavaine, die het boek ook een eerbetoon noemt aan haar in 1986 overleden man, belandde 36 jaar geleden in Teuge. Zij betrok daar met Slagboom een tot woning verbouwde bunker.”

Leuk hoor! Wij vieren het een beetje mee met een selectie van 20 Middelburgse foto’s uit de collectie Slagboom en Peeters, uit de Beeldbank Zeeland van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Gerelateerd: wijzijndestad.com/?s=midavaine

Meer informatie over het boek: www.literatuurplein.nl/boekdetail.jsp?boekId=1146933


Delen op