Geplaatst op 05 januari 2019

Jammer: Fablab Zeeland verhuist van Middelburg naar Vlissingen

Het zal misschien niet iedereen aan het hart gaan, maar ons zeker wel: FabLab Zeeland gaat verdwijnen uit de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

Het lab verhuist naar Vlissingen. Dat schrijft ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zelf, in dat wat misschien wel het kortste nieuwsbericht ooit is:

www.dezb.nl/nieuws/nieuws-fablab/het-fablab-in-zb-middelburg-is-gesloten-.html

In Fablab Zeeland kan of kon iedereen iedereen zelf aan de slag met onder meer 3D-printers, een 3D-scanner, en laser- en vinylsnijders. Een prachtige aanvulling op de dienstverlening van moderne bibliotheken.

Waarom het Fablab na bijna drie jaar alweer verdwijnt uit Middelburg weten we niet precies. Het afgelopen half jaar draaide het lab al min of meer op halve kracht. Dat weten we wel. We weten ook dat de eerste financiering voor het project (60.000 euro) een looptijd had van drie jaar. Zie het artikel in de PZC, van 12 februari 2015 (goo.gl/StZDWL). Misschien is het niet gelukt het lab rendabel te krijgen, of is er gewoon sowieso geen geld meer. Maar als dat zo zou zijn is een verhuizing naar Vlissingen ook niet meteen het eerste waaraan je denkt.

Hoe dan ook: het is jammer.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/geopend-in-de-zeeuwse-bibliotheek-fablab-zeeland/

wijzijndestad.com/verhalen/netwerkbijeenkomst-middelburg-fablabs-en-bibliotheken/

edwinmijnsbergen.nl/2014/05/concept-fablab-verdient-het-om-verkend/

www.dezb.nl/wat-we-doen/fablabzeeland.html


Delen op