array(1) {
  [0]=>
  int(5874)
}

Jasper van den Bovenkamp: Hoe het moet

De Middelburgse rapper Qube (Jasper van den Bovenkamp) ’dropte’ in januari van dit jaar zijn videoclip ‘Hoe het moet’, die werd opgenomen op de Vismarkt en bij het Kanaal door Walcheren. Hij nodigt iedere Middelburger uit om verhalen te delen. Over vroeger, over nu en over de toekomst.

“Ik en Aron Ludikhuijze besloten de clip voor ‘Hoe het moet’ op te nemen op de Vismarkt omdat het zo’n mooi plekje is én omdat het bij mijn ouders om de hoek is, dat natuurlijk ook. Sinds ik rap studeer aan de Rockacademie in Tilburg ben ik minder vaak in Middelburg, maar ik houd wel van de stad hoor. Als ik op vrijdag uit de trein stap ben ik altijd weer blij om de Lange Jan te zien. Toch denk ik niet dat ik na mijn studie meteen terugkeer naar Zeeland. Op het gebied van muziek is er meer te doen in de Randstad. De kans is groot dat ik daar ga wonen.

Ik ben nog maar 20 maar heb wel al wel een paar baantjes gehad in Middelburg. Ik werkte bij de kledingwinkel Score op de Markt en ook nog een tijdje bij Sint John. Maar ik moest toch constateren dat ik niet zoveel talent heb voor de horeca, ik was behoorlijk klungelig in de bediening. Ik ga liever zelf op stap. Ik kom nog regelmatig bij de Heeren van Holland op de Vlasmarkt en een enkele keer ga ik een biertje drinken in Bar American, met mijn vader Jaap. Die werkte daar vroeger achter de bar in een aparte ruimte die ze het Trashhok noemde. Hij houdt van heel andere muziek dan ik, maar hij vindt het ook prachtig wat ik doe hoor.

Sommige mensen vinden het misschien gek dat iemand een studie rap volgt, maar ik ben echt graag bezig met die muziek en zou er dolgraag mijn werk van willen maken. Daar is meer voor nodig dan een studie, maar zo’n opleiding is heel goed voor je contacten, je netwerk. Wie mijn helden zijn? J. Cole vind ik echt super en als het gaat om Nederlandse rappers luister ik graag naar Fresku, of Typhoon. Met het cliché imago van hiphoppers heb ik niet zo veel. Daar gaat het nummer ‘Hoe het moet’ ook over. Veel bling bling aan de buitenkant, maar zonder inhoud. Dat vind ik maar niks. Voor mij dus ook geen dure kleding en grote sieraden,nee. Alleen de sneakers die ik draag waren behoorlijk aan de prijs.

Foto: Scherp Fotografie

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij La Vaca Kreatief in Middelburg
Op bezoek bij La Vaca Kreatief in Middelburg

Twee weken geleden deelden we hier al bijna 40 foto’s uit ruim 33 jaar La Vaca Kreatief en La Vaca Interieur. Zo lang hebben Rijk-Jan Koppejan en Henk Jobse hun […]

26 feb 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Stadsgezicht: Jantien van de Kraats
Stadsgezicht: Jantien van de Kraats

Uit de serie Stadsgezichten van Ton Stanowicki: Jantien van de Kraats, van The Kitsch Company in Middelburg.

28 feb 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Robuust Middelburg breidt uit
Robuust Middelburg breidt uit

En wéér een leuk nieuwtje: Steffen en Milou van Robuust hebben onlangs de kiosk tegenover hun zaak gehuurd, waar tot voor kort ZenC’s Tosti Kraam in was gevestigd. Zij gaan […]

1 mrt 2017