array(2) {
  [0]=>
  int(60545)
  [1]=>
  int(60546)
}

Je eigen kachel zijn: Uit in Middelburg 15-18 september 2022

De agenda!

Rond half september is de overgang van zomer naar herfst goed merkbaar, in het programma van Middelburg. Het festivalseizoen loopt ten einde, terwijl de grotere podia juist gaan beginnen aan hun nieuwe seizoen. Kijk je weer mee, op https://wijzijndestad.com/agenda?

Er zijn nog allerlei lopende markten en exposities, maar het is bijvoorbeeld wel het laatste weekend van World Press Photo in De Oostkerk. Het Lange Jan Project Middelburg loopt nog even door. Ook vanmiddag is er weer een mini-concert ‘onder den toren’.

Mórgenmiddag kun je naar de Markt, als je interesse hebt in drugscriminaliteit in jouw buurt. De Bijtende Bende doet onze stad namelijk aan. In de avond kun je in De Spot genieten van Graham Gouldman. Juist ja, die van 10cc en Dreadlock Holiday.

Zaterdag staat er van alles op het programma. Het is World Cleanup Day, ook in Middelburg. Walcheren voor Lotgenoten heeft een actiedag in Winkelcentrum TREF. Het is Kunst Fietsroute Middelburg (ook op zondag) en in de Abdij is een fijne Grafiekbeurs van Virusgrafiek, in het kader van Grafiek22.

Muziek en andere gezelligheid is er zaterdag uiteraard ook. Zo komt Erik de Bruyn, die van o.a. Wilde Mossels, naar De Drvkkery, speelt Cees Doornbos in Café Le Penseur, Nimbus Cart in Kaffee ’t Hof en is het 80’s Verantwoord in De Spot. Muziek is er ook op het Geerepleintje, net als veel lekker bier en heerlijke bockworsten. Hosternokke (Stadsbrouwerij Middelburg) organiseert vanaf 17.00 uur namelijk het vijfde Bockeriejersfestival! Ook in Schutters • Middelburg een groot feest. Daar vieren de mannen van PEACH EVENTS de verjaardag van Sexy. Daar komen we morgen of zaterdag nog op terug!

Zondag, tot slot. Op die dag spelen The Gents in de Zeeuwse Concertzaal, er is een lezing van Harry van Kruiningen in het Zeeuws Museum en in de Koorkerk is vanaf 16.00 uur het programma voor de opening van het Etty Hillesum Huis in Middelburg.

Je ziet: je kunt alle kanten op, de komende dagen. En bedenk: er wordt gefluisterd dat de kachel weer bijna aan moet. Niet te doen. In volle zalen en afgeladen kroegen ben je de kachel zelf. Pure bezuinigingen! Veel plezier!

https://wijzijndestad.com/agenda/

Foto’s: Pjm Captures

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal City Trail Middelburg 2022 nogmaals lopen, met Koen Gideonse
City Trail Middelburg 2022 nogmaals lopen, met Koen Gideonse

  We blikten zaterdag al terug op City Trail Middelburg 2022, met 35 foto’s van Joan, maar op deze impressie, met videobeelden van een deelnemer, wijzen we ook met alle […]

16 sep 2022
Afbeelding #001 voor het verhaal
Peach Events: al vijf jaar Sexy in Middelburg!

Ja kijk, als er een muziekquiz wordt georganiseerd durven wij best mee te doen. We kunnen de vreemdste trivia oplepelen. Binnen een paar seconden vaak ook nog. Maar als er […]

17 sep 2022
Afbeelding #005 voor het verhaal In memoriam: Mark Verboven
In memoriam: Mark Verboven

Oh nee. Wéér een mooie Middelburgse vent waar we afscheid van moeten nemen. Op vrijdag 16 september 2022 is Mark Verboven overleden. Hij was nog maar 51 jaar oud. We […]

18 sep 2022