Geplaatst op 02 februari 2017

Jeroen Blankenburgh over de verhuizing naar Vlissingen

Maandag schreven we over de aanstaande verhuizing van Blankenburgh wonen, van de Langeviele naar Vlissingen. Daar wilden we natuurlijk meer van weten. Gisteren gingen we op bezoek bij de zaak. Eigenaar Jeroen Blankenburgh verwachtte ons al.

Jeroen legde ons uit dat de beslissing om te verhuizen is voortgekomen uit allerlei ontwikkelingen, maar de belangrijkste reden is toch wel de veranderende markt. De consument is gewend geraakt aan interieurzaken aan de rand van de stad, waar makkelijk geparkeerd kan worden, en waar alles bij elkaar zit. En eerlijk is eerlijk: winkels die zijn gespecialiseerd in bedden, vloeren en aanverwante producten zie je steeds minder vaak in binnensteden. Jeroen besloot eerder al dat hij wilde verhuizen en vond een mooie plek aan een pand aan de Gildeweg in Vlissingen, dichtbij de Albert Heijn XL. Middelburg had natuurlijk ook gekund, maar daar heeft de winkel al een vestiging, op de Mortiere, gerund door broer Peter.

Het pand aan de Langeviele (het zijn eigenlijk drie panden) huurde Jeroen van zijn vader. Er zijn al diverse gegadigden voor het pand (in delen of als geheel), maar niets is al zeker. Daarover later dus meer. Feit is dat het voor de familie ook een aantal voordelen heeft als er zaken wordt gedaan met derden, in plaats van binnen de familie. Dat was ook een van de overwegingen.

Al met al een logisch verhaal, maar toch: er vertrekt een klinkende naam uit het centrum, met een lange geschiedenis. Dat is iets om bij stil te staan. We bedanken de familie Blankenburgh voor al die jaren en wensen hen veel succes in Vlissingen…en op de Mortiere uiteraard!


Delen op