array(2) {
  [0]=>
  int(17804)
  [1]=>
  int(17805)
}

Jesse de Vries landelijk in de media met eerste korte film Kras Lot

Dit is ook weer mooi zeg! Een paar weken geleden spraken we met Jesse de Vries. Hij vertelde dat hij, met ondersteuning van Stichting Filmalot, een korte film zou gaan regisseren, die eind juli wordt opgenomen op Walcheren. KRAS LOT, heet de film.

Dat vonden we sowieso al bijzonder, maar toen Jesse vertelde dat de cast bestond uit Hans van der Togt, Heddy Lester en Sunna Neuféglise werden we helemáál nieuwsgierig. Hoe had hij dit allemaal voor elkaar gekregen? We wisten nota bene niet eens dat hij bezig was in de filmwereld! We maakten dus graag een afspraakje. We zouden Jesse en Sunna op 5 juli treffen bij Café Restaurant “De Mug”.

Afgelopen woensdag zagen we het opeens gebeuren: een paginagroot artikel in De Telegraaf, met de kop ‘Comeback Hans van der Togt’. Dat bericht werd al snel opgevolgd door berichten van andere media. We zagen het onder meer bij NU.nl, AD en diverse regionale kranten van De Persgroep. Uiteraard ook met verwijzingen naar dat confronterende interview met van der Togt, dat twee jaar geleden werd gepubliceerd. Wat een aandacht voor een film die nog gemaakt moet gaan worden!

Jesse grijnsde heel tevreden, toen we er gisteren over begonnen. Hij had dat ook niet voorzien natuurlijk. Maar dat bewuste interview was voor hem wél de aanleiding om Hans te benaderen. Via via is dat dus nog gelukt ook. En dankzij Hans kwam Heddy Lester ook in beeld. Ook Sunna deed graag mee. De Zeeuwse kers op de filmtaart.

Maar hoe zit dat nu met Jesse zelf? We kennen hem al heel wat jaartjes, uit het Middelburgse horecaleven uiteraard. Hij is de man die steevast vraagt of zin hebben in een potje schaak én de man die hoort bij Barbara Schellenberg, van Het Lokaaltje Middelburg. Maar film? Nou, daar rolde hij dus een beetje in. Hij probeerde het eens als acteur bij FilmStarz van Cavak, maar kwam toen niet door de selectie. Hij had echter wel de smaak van films te pakken. Begin dit jaar deed hij daarom mee aan de voorrondes van Filmalot, voor beginnende regisseurs. Samen met twee anderen mocht hij uiteindelijk door. Met het script ging hij vervolgens op zoek naar een cast, die hij dus vond in genoemde personen.

In het artikel van AD.nl kun je lezen waar de film over gaat. Het is leuk om te weten dat er ook in Middelburg zal worden gefilmd. Er is een glansrol voor de winkel van Anthony Primera Burger. Dat is ook het stuk van de film waarin Sunna verschijnt.

Tot slot: we zaten niet voor niets bij De Mug. Dat is de hoofdsponsor van de film. De hoofdrolspelers zullen daar overnachten en worden er in de watten gelegd. Edgar Stemmerich grapte al dat er in de zaak dan misschien een avondje Rad van Fortuin georganiseerd kan worden, met Hans als presentator. Dat zou leuk zijn! (jongere lezers, check https://youtu.be/FPjijCTn9bE)

De film gaat op 12 november in première in het CCXL Theater. Jesse gaat ook de boer op om de film op andere festivals vertoond te krijgen. In april 2019 is er bijvoorbeeld een festival voor korte films bij Cinema Middelburg. Dat komt vast wel goed. Aan de marketing van deze Middelburger zal het in ieder geval niet liggen. Jesse en Sunna zijn De Stad!

Gerelateerd:

Sunna Neuféglise, een mooie Middelburgse

In première: de korte film Rood Fluweel, gemaakt in de Zeeuwse bieb

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Mevrouw Mes: still going strong
Mevrouw Mes: still going strong

Still going strong! De Middelburgse wolwinkel van mevrouw Mes-van Lokven in AD Magazine! #zijisdestad Zie ook: https://wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bijmevrouw-mes-van-lokven/

7 jul 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Zeeuws elftal vs. Feyenoord in Middelburg deel 1
Zeeuws elftal vs. Feyenoord in Middelburg deel 1

Dat het druk zou worden bij de wedstrijd van het Zeeuws Elftal tegen Feyenoord hadden we wel verwacht maar dat er bij deze temperaturen 4000 mensen zouden komen? Wel dus. […]

8 jul 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Zeeuws Elftal vs. Feyenoord deel 2 (video)
Zeeuws Elftal vs. Feyenoord deel 2 (video)

Het Zeeuws Elftal tegen Feyenoord, op het veld van Vv Zeelandia Middelburg. Daar wilden we graag bij zijn. En gelukkig: we waren van harte welkom. Het was zelfs zo gek […]

8 jul 2018