array(1) {
  [0]=>
  int(6462)
}

Johan Aalberts over het wethouderschap tijdens de coronacrisis

Dat wij Johan Aalberts beschouwen als een van de meest zichtbare en toegankelijke wethouders van Gemeente Middelburg is natuurlijk niet zo gek: in zijn portefeuille heeft hij onder meer economische zaken, de binnenstad, Plan Molenwater, ruimtelijke ordening en cultureel erfgoed. We treffen hem dus sowieso vaak bij openingen en evenementen in de binnenstad.

Maar Johan loopt, net als wij, ook vaak rondjes door het centrum, zeker op donderdagen. Hij maakt dan praatjes met iedereen, van ondernemers tot passanten. We lopen hem vaak tegen het lijf.

Hoe anders is dat nu, tijdens de coronacrisis. Waar hij normaal gesproken zestig tot zeventig uur per week werkt, vooral buitenshuis, werkt hij nu minder en vooral thuis. “De rollen zijn omgedraaid. Mijn vrouw werkt op de IC-afdeling van het ziekenhuis. Nu werkt zij juist meer.”

Gistermiddag, op de trap van het stadhuis, vertelde de wethouder hoe zijn dagen er nu uitzien en reageerde hij op de vraag of hij zich ook zorgen maakt over de economische perspectieven op de langere termijn.

Filmpje: https://youtu.be/xtEK7FR_aj4.

Zie ook:

https://www.middelburg.nl/Bestuur_en_organisatie/College_van_B_W/Collegeleden

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Video: Middelburg - Intelligent Lockdown
Video: Middelburg – Intelligent Lockdown

Tof, deze video van Ruben Schouw! ‘Middelburg – Intelligent Lockdown’: https://vimeo.com/405536524

9 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zoek elkaar op
Zoek elkaar op

“Zoek elkaar op en praat fatsoenlijk met elkaar. Er is misschien meer mogelijk dan je denkt!” Met die woorden sloten de collega’s van Zo Goes vorige week een bericht af […]

9 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Stationsbrug Middelburg heropend voor het publiek
Stationsbrug Middelburg heropend voor het publiek

Jawel: dat belletje dat waarschuwt voor het openen en sluiten van de slagbomen klinkt nog net zo ouderwetsch als voorheen, en dat laatste stukje van de draai is ook niet […]

10 apr 2020