array(1) {
  [0]=>
  int(5860)
}

Joleyn: “Je waant je soms inderdaad in Zweinstein”

Joleyn Tange studeert als Middelburgse aan University College Roosevelt (UCR). Ze werkt in café-restaurant De Mug en ze helpt soms ook in de winkel van haar moeder Annelien, Lieve Hemel in de Langeviele. Joleyn nodigt iedere Middelburger uit om verhalen te delen. Over vroeger, over nu en over de toekomst.

“Sommige mensen vinden het bijzonder dat ik heb gekozen voor een studie in mijn eigen woonplaats maar het was voor mij de meest logische keuze. Aanvankelijk koos ik voor een studie aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen, maar ik besefte al gauw dat een university college veel beter bij me paste. De UCR in Middelburg bleek vervolgens de beste optie te zijn. Ik ben nu derdejaars en heb nooit spijt gehad van mijn keuze. De UCR is een prachtig instituut, echt een aanwinst voor de stad.

De opleiding kent een rijk sociaal leven, al is dat door de studiedruk het afgelopen jaar wel iets minder geweest. Volgend jaar ga ik mijn master doen in Utrecht maar ik ben van plan daarna meteen weer terug te verhuizen naar Middelburg. Er moet wel iets geks gebeuren wil ik dat niet doen. Het is mijn droom om les te gaan geven. Ik loop nu al stage bij de CSW in Middelburg, daar wil ik later graag mee verder.

Waarom Middelburg mij zo trekt vraag je? Tsja, ik ben gewoon dol op deze stad. Het is hier zowel klein als groot genoeg om lekker te kunnen leven, dat is wat mij betreft perfect in balans. Het is toch heerlijk dat je hier op het terras kunt gaan zitten en dan altijd weer bekenden ziet? Dat voelt voor mij niet als benauwend, integendeel, het is als een warm bad. Dat ik graag terugkom na mijn studie heeft ook te maken met mijn familie; daar ben ik ook dol op. Niks mis mee toch? In die zin zie ik zelfs een beetje op tegen dat jaartje Utrecht.

Ik vind het lastig om een favoriet plekje in Middelburg te benoemen. Ik ben geboren aan de Poelendaeleweg en woonde vanaf mijn vierde in de wijk Dauwendaele. Maar sinds we op de Vlasmarkt wonen ben ik nog meer van het centrum gaan houden. Dat kan toch ook bijna niet anders, als je geschiedenis studeert? Wat een rijke historie heeft deze stad! Als ik dan toch een paar lievelingsplekjes moet noemen: de Kuiperspoort en de Bellinkstraat vind ik prachtig en natuurlijk ook het stadhuis.

Dat is de perfecte locatie voor de UCR. Dat een medestudent dit jaar een Harry Potter-plattegrond van het stadhuis maakte zegt eigenlijk al genoeg. Je waant je soms inderdaad in Zweinstein. Als het gaat om verblijven in de stad wil ik ook café Seventy-Seven noemen. Dat is mijn absolute favoriet. Een gezellige zaak, maar ook een soort integratiepunt voor studenten zowel als Middelburgers. Ik voel me er altijd erg thuis.

Ik hoop oprecht dat er meer leeftijdsgenoten zijn die er net zo over denken als ik en na hun studie terugkeren naar Middelburg. Deze stad heeft een toekomst. Ik zie nu bijvoorbeeld de Langeviele weer helemaal opbloeien als winkelstraat. Daar word ik blij van.”

Foto: Scherp Fotografie

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Opgelet: inbrekers houden huis in Middelburg centrum
Opgelet: inbrekers houden huis in Middelburg centrum

Hoe het precies zit weet geen mens, maar er wordt momenteel nogal bruut ingebroken bij bedrijven in Middelburg centrum. Niks geen slot openbreken: hele lijsten worden eruit gebeukt. Weest gewaarschuwd!

27 jun 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal De Kijkshop vertrekt toch uit Middelburg en maakt plaats voor Bever
De Kijkshop vertrekt toch uit Middelburg en maakt plaats voor Bever

In april zeiden we hier nog dapper dat de vestiging van Kijkshop.nl in de Langeviele niet zou gaan verdwijnen. Daar komen we nu op terug. Volgende week zaterdag, 8 juli, […]

27 jun 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Wilfred Vreeke over Rit & Rock voor de Molukken 2017
Wilfred Vreeke over Rit & Rock voor de Molukken 2017

Wilfred en Karla zijn De Stad! Wilfred Vreeke en Karla Vreek-Taniwel (samen op Facebook als Wilfred En Karla Vreeke-Taniwel) organiseren komend weekend voor de 11e keer Rit & Rock voor […]

27 jun 2017