Geplaatst op 04 november 2019

Joris’ Kerstboom in Middelburg

Een persbericht van Provincie Zeeland:

Het programma Joris’ Kerstboom’ van de KRO-NCRV komt 6 en 7 december 2019 naar Zeeland. Op vrijdag 6 december zijn de ‘Joris’ Angels’ van 13.00-17.00 uur aanwezig op het Abdijplein in Middelburg. De dag erna komt Joris Linssen naar het Abdijplein van 15.00 uur tot  20.15 uur. Hij nodigt mensen uit om hun verhaal te delen met de vraag: ‘ Wie zet jij in het licht?’

Joris’ Kerstboom is dé plek om een bijzonder verhaal te delen, je liefde ten huwelijk te vragen, een reddende engel te bedanken, sorry te zeggen of een hechte vriendschap te vieren. Mensen uit de hele provincie zijn uitgenodigd om bij Joris’ Kerstboom stil te staan bij die ene bijzondere persoon in hun leven. Dus zet iemand in het licht door een foto van diegene in de Joris’ Kerstboom te hangen!

De Provincie Zeeland maakt de komst van het programma mede mogelijk door het plaatsen van een grote kerstboom.

Meerdere activiteiten op het Abdijplein

Op 7 december vinden er meerdere activiteiten op het Abdijplein plaats. Zo is er een goede doelen kerstmarkt van 15.00 uur tot 20.00 uur. En zijn er diverse optredens van onder andere balletschool Petrella Lion. In de Leeuwenkooi kunnen bezoekers luisteren naar voorgelezen kerstverhalen. Het Zeeuws Museumcafé zorgt voor winterse lekkernijen en het Zeeuws Museum organiseert tussen 15.00 en 17.00 uur een kinderactiviteit. De stegenman Hans Notebaart van Stegentochten Middelburg eindigt tegen 20.00 uur zijn wandeling op het Abdijplein.

Joris’ Kerstboom in de bibliotheek

Bibliotheekorganisaties kunnen meedoen aan Joris’ Kerstboom. Zo hebben ZB| Planbureau, Bibliotheek van Zeeland en ZB| Bibliotheek Vlissingen ook een Joris’ Kerstboom staan. Vrijwillige medewerkers van Stichting Zeeuws Verlies zijn op bepaalde dagen aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

Joris’ Kerstboom diner

Resto Van Harte Moerzicht in Yerseke verzorgt een Joris’ Kerstboom diner. Aanmelden kan via de website doen.kro-ncrv.nl/joriskerstboomdiner.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg