Geplaatst op 18 januari 2018

Kadootje: een kijkje op het dak van Schouwburg Middelburg

Wat een kadootje was dit! Gistermiddag gingen we even buurten bij Henk Minderhoud, de uitvoerder die verantwoordelijk is voor de verbouwing van Schouwburg Middelburg, in het kader van Plan Molenwater. We waren benieuwd naar de voortgang van die verbouwing.

Henk legde uit dat alles op schema ligt maar dat het in deze periode vanaf de buitenkant soms kan lijken alsof er nog niet zo veel gebeurt. Maar dat is schijn. Het verschil met andere projecten is dat er bij deze verbouwing geen reguliere werkvoorbereiding van drie maanden was, in verband met de aanbestedingstrajecten. Bij Plan Molenwater gaan lopen de planning en de uitvoering in de eerste paar maanden feitelijk parallel.

Dat is niet altijd ideaal natuurlijk. Henk liet bijvoorbeeld zien dat het installeren van de vloerverwarming in de theaterzaal ook moet worden gebaseerd op stoelen die er nu nog niet zijn. Daar moet dan omheen gewerkt worden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de bouwsels aan de buitenkant van het gebouw, waar andere partijen nu druk zijn met het aan- en omleggen van leidingen en bekabeling. Even kort door de bocht: nu zie je nog niet zoveel aan de buitenkant, maar over een week of drie komt daar verandering in.

Een van de dingen die de afgelopen weken is gerealiseerd is de aanleg van een enorme, robuuste steiger rondom de Schouwburg. En daar zat ‘m het kadootje in. Van Henk mochten we gerust even op het dak gaan kijken. Het waaide immers nog niet zo hard al vandaag.

Nu lijkt 19 meter niet zo hoog vanaf de grond, maar we kunnen jullie verzekeren: toen we eenmaal boven waren schoten we toch even in een andere modus. De steiger is breed en heel goed beveiligd, maar helemaal op ons gemak waren we toch niet. Lekker over die railing hangen om mooie plaatjes te schieten lieten we wel uit ons hoofd. Het filmpje dat we maakten was nog slechter dan normaal (youtu.be/HOyRj1yOa74). Maar wat zou het ook? We hadden een perspectief dat we nog niet kenden. De Oostkerk uit die hoek, met Vlissingen-Oost op de achtergrond. Tof hoor.

Bedankt Henk!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg