Geplaatst op 21 november 2018

Kakabovfontein weer even uitgepiest

Toen het nog maar net was gebeurd rolden de eerste appjes al bij ons binnen. De fontein van Ilya en Emilia Kakabov, die sinds deze zomer weer voor het stadhuis stond, was aangereden en flink beschadigd.

Gisteren kwamen we Kees Wijker tegen, die een tikje ontdaan was. Twee dagen voor het incident had hij net het water van de fontein gehaald, om de vorst voor te zijn. En dan gebeurt zoiets. Maar goed. De chauffeur is bekend en de gemeente regelt het met de verzekering. Maar het zal wel even gaan duren dit. Een persbericht van Vleeshal van zojuist meldt:

“Vorige week donderdag is de fontein van Ilya en Emilia Kakabov op de Markt aangereden door een vrachtwagen. Daarbij is één van de twee stoelen dusdanig beschadigd geraakt dat de fontein zal worden weggehaald, zodat deze gerepareerd kan worden. Vandaag 21 november wordt de fontein van de Markt naar de reparatiewerkplaats gebracht. Gezien de aard van de beschadigingen zal het helaas enkele maanden gaan duren voordat het kunstwerk weer kan worden bewonderd voor de Vleeshal op de Markt.

Het is zeer te betreuren dat de fontein moet worden weggehaald, des te meer omdat deze afgelopen juni juist was teruggeplaatst na een nodige restauratie.”

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/kees-wijker-over-de-terugkeer-van-de-kabakovfontein-op-de-markt/

wijzijndestad.com/verhalen/de-gemeente-is-de-stad-deel-1-de-buitendienst-aan-de-waldammeweg/

Foto: Thomas Van Raay.


Delen op