Geplaatst op 03 februari 2017

Kelderkunst: de mooie schilderijen van Mirjam de Visser-Pouwer op Damplein 21

Ontdek jij in Middelburg ook nog wel eens dingen die er al jaren zitten? Wij dus wel. Gisteren waren we voor een prettig gesprek met Irving Comijs op Damplein 27 (de voormalige Tropen). Toen we het pand verlieten viel ons oog op een openstaande kelder met een bordje ‘expo’. Dat maakte ons nieuwsgierig.

Het bleek het atelier en de expositeruimte te zijn van Mirjam de Visser-Pouwer. Een kunstenares die zelf op de Penninghoeksingel woont, en de ruimte huurt van de bewoners van het pand op Damplein 21. Mirjam doet niet mee aan de kunstroute en heeft ook geen website, maar haar werken zijn prachtig. Dat vinden wij althans wel. Dat ze exposeert in die kelder geeft het geheel een mooie extra dimensie.

Ze vindt het leuk hoor, als je een ook eens een kijkje komt nemen. Ze is open op donderdag en zaterdag. Pas toen we er al stonden bedachten we dat dit hetzelfde pand is als waar we afgelopend weekend aandacht aan besteedden op Middelburg Dronk. Het is pand waar ooit o.a. restaurant Epidaurus zat, en antiquariaat Merlijn. Zie de foto’s op www.facebook.com/Middelburgdronk/posts/1339732322759603.

Zo komt alles weer samen. Toen een foto van de gevel namen kwam juist de bewoonster naar buiten. Ze vroeg zich af waarom we foto’s namen. Toen we dat hadden uitgelegd vertelde ze dat ze nog maar twee dagen op dat adres woont. “Ha! Welkom in Middelburg, mensen. Wij zijn Wij zijn De Stad 🙂 “


Delen op