Geplaatst op 02 december 2017

Kennismaken met bordspellen bij spellenspeciaalzaak De Burcht in Middelburg

Dat wij spellenspeciaalzaak De Burcht enorm waarderen schreven we in maart 2015 al. Het is een unieke zaak in de stad, en Christopher Van Iersel is gewoon een hele sympathieke kerel.

Die waardering komt ook voort uit onze liefde voor bordspellen. Afgelopen woensdag speelden we nog een lekker potje Risk, in de kroeg. Dat verveelt na al die jaren nog steeds niet. Maar als je bij de Burcht rondkijkt krijg je al snel het gevoel dat je niet meer van deze tijd bent. Chris verkoopt zó veel bordspellen die wij (nog) niet kennen, dat we gewoon niet weten waar we moeten beginnen.

We zijn gelukkig niet de enigen, en Chris weet dat ook. Daarom is hij een tijdje geleden gestart met de zogenoemde Spellenavonden op vrijdagen, waar iedereen van harte welkom is, om nieuwe spellen uit te komen proberen. Je kunt met een maatje komen, of met je kinderen of ouders. Het mag allemaal. En is je punt nu juist dat je nog niemand hebt om mee te spelen? Daar heeft De Burcht ook iets op bedacht. In de Facebookgroep Spellenclub De Burcht kom je in contact met mensen die soms ook nog spelmaatjes kunnen gebruiken. Ideaal toch?

In de avonden en weekenden gebeurt er trouwens nog veel meer in De Burcht. De winkel organiseert nog altijd allerlei toernooien, die ook nog worden meegeteld in wereldwijde rankings soms. Daarom is er vaak ook een gekwalificeerde scheidsrechter aanwezig in de winkel, die Chris soms ook vervangt. Grappig vinden wij dan ook weer dat de mannen van Game Mania Middelburg ook graag rondhangen in De Burcht. Het feit dat zij zelf digitale games verkopen betekent niet dat ze analoog niet kunnen waarderen, integendeel. Ze houden gewoon van games. En wij ook!

De Burcht is nu ook lid geworden van de VOM en Wij zijn De Stad – Middelburg. We heten hem van harte welkom!

www.spellenwinkeldeburcht.nl/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-spellenwinkel-de-burcht/Meer verhalen over Spellenwinkel de Burcht

Op bezoek bij spellenwinkel De Burcht

Dat we tijdens het bezoek aan spellenwinkel De Burcht nu net oud-klasgenoot Remco troffen kan bijna geen toeval zijn. Bij hem thuis waren we, rond 1980, niet weg te branden….

Lees meer