Geplaatst op 18 september 2020

Kennismaken met Lacrosse in Middelburg en Vlissingen

Na het gesprekje met Daniël Sterenborg van Ogers Lacrosse probeerden we het even bij een paar mensen in de stad, met de vraag of zij konden uitleggen wat voor sport Lacrosse is. Er was er maar eentje die iéts wist. “Da’s toch die sport met zo’n soort schepnetje aan een stick, net als vroeger op het strand?” We dachten even dat hij goed zat, maar toen hij over een muur begon beseften we dat hij het had over Jai Alai, die nog snellere sport die je in de jaren 80 altijd voorbij zag komen in Miami Vice.

Maar wat is Lacrosse dan wel? Daniël en zijn collega’s zijn het dit jaar aan het uitleggen aan Zeeuwse belangstellenden. Eerder dit jaar introduceerden zij de sport in Goes, nu zijn Middelburg en Vlissingen aan de beurt. Op de pagina Zeeland Lacrosse Project kun je er meer over lezen, én je opgeven voor de gratis clinics die vanaf volgende week op het badstrand in Hart van Vlissingen worden gegeven.

Een paar passages van de website van de Nederlandse Lacrosse Bond:

Lacrosse is een snelle, tactische en technische teamsport. De sport is een combinatie van sporten als basketbal, hockey en American football en hierdoor voor veel mensen makkelijk op te pakken.

Alle spelers hebben een stick, de ‘crosse’ met aan het uiteinde een netje waarmee een bal wordt overgegooid. Deze bal is van hard rubber en heeft het formaat van een tennisbal. Het doel van het spel is de bal in het doel van de tegenstander te gooien. Ieder doelpunt levert één punt op. Het doel staat niet op de achterlijn, maar ongeveer 10 meter in het veld en daar mag net als bij ijshockey achterlangs gelopen worden. De bal mag gedragen worden in de stick. De tegenstander mag deze er proberen uit te slaan met de stick.

Daniël gaat ook daadwerkelijk een poging wagen een Zeeuwse Club van de grond te krijgen. Hij verkent de mogelijkheden, post de belangstelling, en onderzoekt of er samenwerking mogelijk is met bestaande verenigingen, zoals EZRC Oemoemenoe. We zijn heel benieuwd of dat hier net zo makkelijk zal gaan als in Bergen op Zoom. Als je wilt kennismaken is dit in ieder geval een mooi moment!

Het filmpje met Daniël op het Amaliaveld in Middelburg:

youtu.be/FM2-_EroehA

Meer informatie:

www.facebook.com/zeelandlacrosse/

nederlandlacrosse.nl/lacrosse

youtu.be/FVZY-phjoc8

 


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg