Geplaatst op 14 juni 2020

Kennismaken met Reynaert & Co in de Langeviele

Reynaert & Co. is geopend! De nieuwe zaak van Tijs de Vos en Susanne Coppoolse draait ondertussen al bijna twee weken. De hoogste tijd dus voor een vervolgbezoek aan Langeviele 61!

Tijs en Susanne vertelden ons voor het eerst over hun plannen op 3 maart, twaalf dagen voordat de Nederlandse horeca op slot ging. Dat kun je gerust een valse start noemen, ook al waren de eerste weken van de lockdown sowieso al ingepland voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe zaak. De twee lieten zich niet uit het veld slaan. Ze voerden de plannen gewoon uit, met slechts een paar wijzigingen. Zo werd het aanvankelijke plan om ook diners te gaan draaien voor nu losgelaten.

Reynaert & Co is een echte dagzaak geworden, waar je van 08.00 uur tot 19.00 uur terechtkunt voor een ontbijt, een lunch en een lekkere borrel. We citeren maar gewoon even van de fonkelnieuwe website van Tijs en Susanne:

“De naam Reynaert & Co. is een knipoog naar onze achternamen: De Vos en Coppoolse. Daarnaast verwijst & Co. naar het Franse woord compagnie dat is samengesteld uit het Latijnse cum pane. Letterlijk betekent dit samen brood eten. Ook woorden als kompaan en compagnon zijn hiervan afgeleid. Je eten en drinken delen met je tafelgenoten? Vooral doen!

Trots zijn wij op onze leveranciers. Als eerste in Nederland serveren wij de fairtrade koffie en thee van Afro Coffee. Sluit je ogen en je proeft een stukje Afrika in elke slok. Onze desembroden en taartjes halen wij bij Luuks Brood & Patisserie, een kleine ambachtelijke bakkerij op nog geen 300 meter van ons vandaan. Lokaler kan haast niet! Wij durven nogal eens te wisselen met onze selectie speciaalbieren. Het bier van La Trappe neemt daarentegen een vaste plek in op onze kaart. Een integer gebrouwen trappistenbier met aandacht voor mens en milieu.”

We zagen gisteren dat Susanne en Tijs hun draai al behoorlijk hebben gevonden. Ze doen de dingen wanneer mogelijk met z’n tweeën. Thijs vooral in de keuken, Susanne ‘aan de voorkant’. Dat er dan soms flink wat meters moeten worden gemaakt nemen ze op de koop toe.

De menukaart is heel gevarieerd, met invloeden uit verschillende Europese keukens. Elzasser Flammkuchen? Hebben ze! New York style Hotdog? Uiteraard! Tostada de Mallorca? Geen probleem. Je leest er alles over op reynaertenco.nl/#menu.

Reynaert & Co is een mooie aanwinst voor de Langeviele en de stad. We wensen Tijs en Susanne veel succes en geluk!

Filmpje: op YouTube.

reynaertenco.nl/#home

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/reynaert-co-wordt-de-opvolger-van-de-middelburger-in-de-langeviele/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg