Geplaatst op 22 december 2017

Kennismaken met Urban Umbrella, een mooi collectief

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, zowel online als in het eggie: Urban Umbrella. Vanavond organiseert dit collectief Dub in the Pub, in Cafe Ut Babbelaertje. We maakten eerder deze week al kennis met de leider van dit netwerk, Mick Jansen. Hij legde uit dat Umbrella staat voor de paraplu die het werk van minstens 25 creatieve gasten met elkaar verbindt. Veel van die gasten zijn Middelburgers, maar ook andere Zeeuwen doen mee.

Zojuist stelde Mick een paar van die jongens aan ons voor. De een houdt zich bezig met (street) art, via o.a. Zeeland Graffiti .nl, de ander is een tattoo-kunstenaar die heel de wereld afreist om te werken. Weer een ander regelt geluid of visuals, of maakt deel uit van een band, zoals van De Hobbyisten. De jongens komen vaak samen in het appartement van Mick, in de Verwerijstraat.

Urban Umbrella is wat groter dan we dachten, eerlijk gezegd, dus we hebben vanmiddag ook meteen afgesproken dat we nog vaker aandacht aan deze groep zullen gaan besteden het komende jaar. We vinden zelf namelijk ook dat we veel te weinig aandacht besteden aan de nieuwe creatievelingen van de stad, of aan jongerencultuur. Van Urban Umbrella kunnen we nog heel wat opsteken, schatten we zo in.

Vanavond dus in Ut Babbelaertje, om te beginnen. Rave on!


Delen op