array(1) {
  [0]=>
  int(8909)
}

Kerstsferen! De Middelburgse agenda, 12-15 december 2019

Wie de lieve mevrouw op de foto is weten we niet precies, maar wij werden vanmiddag erg vrolijk van haar, in Willibrord van WVO Zorg. We waren daar vanmiddag even omdat Intratuin (Koudekerke) daar gratis kerststukken aan het plaatsen was, en zakjes chocolade uitdeelde aan alle bewoners.

 

Terwijl wij voorzichtig vroegen wie er wel of niet in beeld mocht riep zij tot twee keer toe: “mag ik ook op de foto?” Reken maar! Het is meteen een prachtbeeld voor bij een bericht over de agenda, want die ‘kleurt al helemaal kerst’. Kijk maar eens:

 

https://wijzijndestad.com/agenda/

 

En het is te veel om allemaal op te noemen mensen. Een greepje:

 

** VANDAAG **

De Kerstmarkt op het Bagijnhof, van University College Roosevelt. Die is net begonnen. Op het Winterterras van Grand Café Brooklyn en Cafe Tympaan vanavond Soundcity. En bij De Drvkkery begint om 19.30 Woordwaarde #3: Anna de Bruyckere & Michael van Oostende. Dat is het laatste optreden van onze stadsdichter. We hoorden vanmiddag dat broeder Dieleman ook nog mee zal doen.

 

** VRIJDAG 13-12-2019 **

 

Morgen is zo’n dag dat je eigenlijk gewoon in de stad moet zijn. Er gebeuren zó veel leuke dingen. Allereerst is het de jaarlijkse ontmoetingsdag op de Markt, waarbij diverse grotere en kleinere organisaties hun kerstpakket krijgen in de vorm van muntjes. Het is feest van 12.30 tot 20.00 uur, met straattheater, muziek, foodtrucks en nog veel meer. De winterterrassen van Middelburg Winterstad puilen dan meestal ook de hele dag uit. Morgen is er ook een voorproefje van Soep en Sap Middelburg, dat volgende week écht open gaat. Check.

Morgen -en zaterdag – natuurlijk ook het Winter Bierfestival op het Damplein. Altijd gezellig en sfeervol, zelfs als je niet van bier houdt. Zie ook de pagina van Zomer en winter bierfestival Middelburg.

 

Verder muziek natuurlijk, o.a. in Café De Zaak, bij Seventy-Seven, ZanziBar Middelburg en in Bar American.

 

** ZATERDAG 14-12-2019 **

 

Wederom veel muziek, van rock tot klassiek, van een musical tot dj’s. Kiest u maar! Zaterdag is ook de dag van de Rotary Santa Run Middelburg – zaterdag 14 december 2019. Dat moét wel een leuk schouwspel zijn!

 

** ZONDAG 15-12-2019 **

 

Ga je voor een FIFA-toernooi bij Café Die Lange? Voor een kerstproeverij in CAFÉ 39? De Artfair bij Seventy-Seven? Of voor de expo van Nobel-Koopman en Erra in Café Schuttershof? Het zijn hoe dan ook dingen op plekken waar zulke dingen niet zo vaak plaatsvinden! En het is extra koopzondag he!

 

Enfin, pick & mix, maar boven alles: geniet er gewoon van. Dan heb je straks net zo’n blij gezicht als die mevrouw op de foto!

 

https://wijzijndestad.com/agenda/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een kijkje in de Kerstkeuken van Restaurant Scherp in Middelburg
Een kijkje in de Kerstkeuken van Restaurant Scherp in Middelburg

En wéér een mooie decemberverloting! Terwijl die van Hometown New Years Eve nog loopt mogen we nu ook iets heerlijks verloten van Restaurant Scherp. In dit geval kan er maar één de winnaar […]

13 dec 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg Winterstad: beelden van Ontmoetingsdag 2019
Middelburg Winterstad: beelden van Ontmoetingsdag 2019

Zeker, vorig jaar was het drukker aan het begin van de ontmoetingsdag. Dat heeft alles te maken met het feit dat ’s Heeren Loo (voorheen Arduin) dit jaar niet meedoet. Hoeveel medewerkers […]

13 dec 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Volharding loont: Richard van Reijen als barman in De Spot
Volharding loont: Richard van Reijen als barman in De Spot

Doorzettingsvermogen. Wilskracht. Volharding. Zomaar drie woorden waar we aan moesten denken toen we twee weken geleden een foto zagen van Richard van Reijen, achter de tap van De Spot. “Kijk, ik werk […]

13 dec 2019