Geplaatst op 01 oktober 2017

Kijk, daar beweegt iets! Een Middelburgse koopzondag met heel veel kunst

Kijk! Daar beweegt iets!

De eerste dag van de nieuwe maand. Dan is het uiteraard weer koopzondag in Middelburg. Daar valt altijd iets over te vertellen maar vandaag leggen we de nadruk eens op kunst in de stad, want daar staat deze zondag bol van.

Allereerst is daar de maandelijkse Kunst en Cultuurroute Middelburg. Een buitenkansje om mooie werken te bewonderen, en de bijbehorende prachtige binnenstadspanden. Het programma en de details zijn te vinden op www.kunstroutemiddelburg.nl.

Vleeshal organiseert vandaag Buiten de Muren 3/Outside Vleeshal’s Walls 3, onder de titel ‘Huisje, Boompje, Beestje’. Hierin wordt aandacht besteed aan het woonhuis als bron van inspiratie, zoals in het werk van Edwin Zwakman en Lara Almarcegui. Het werk ‘Straat’ (2010) van Edwin Zwakman mag na een grondige renovatie deze week weer terug het water in, bij de Stadhouderslaan. Die locatie wordt bezocht. Aansluitend worden de huizen in Sint Laurens bezocht die centraal staan in het project van Lara Almarcegui.

Meer informatie: www.facebook.com/events/1071841876285947
en
middelburg800.com/agenda/vleeshal-fietstocht-buiten-de-muren-3

Zo mogelijk nog leuker is de start vandaag, om 16.00 uur, van de kunstmanifestatie Kijk daar beweegt iets, in Eetkamer Likkepot. Dat is een project dat de hele maand duurt, met een kunstroute langs werken van allerlei Middelburgse kunstenaars, waarvan er een aantal al eens voorbij kwam op Wij zijn De Stad – Middelburg. Denk aan klinkende namen als Michiel Paalvast, Stefan Siwabessy, Machteld van der Wijst, Virusgrafiek, Mon Capitaine, Hans Bommeljé Hans Overvliet, Rinus Roepman, Philip Veurink, Tim van Eenennaam Fotografie, ruimteCAESUUR, Hein Verwer Ben Vranken, Roofprintpers, Kees van der Ven en Kees Wijker.

Meer daarover op de pagina’s van Compagnie Delindy en Start kunstmanifestatie Kijk daar beweegt iets en op de website van Middelburg 800 jaar: middelburg800.com/agenda/opening-kunstmanifestatie-kijk-daar-beweegt-iets

Dingetjes combineren, daar is het een goede dag voor. Zelfs als je ‘niks met kunst hebt’ kun je er nog leuke dingen uithalen. En als je daar echt geen zin in hebt kun je ook shoppen als een malle, meejammen in Café Restaurant “De Mug” (vanaf 16.00 uur) of gewoon lekker hangen in je eigen favoriete horecazaak.

Of op je nest gaan liggen Netflixen. Dat kan ook nog. Maar dat is niet leuk voor de stad, eej? Dan beweegt het alléén achter de gerania.

Plezier allemaal!


Delen op