array(3) {
  [0]=>
  int(70234)
  [1]=>
  int(43976)
  [2]=>
  int(41016)
}

Kom dan! Middelburg zoekt een nieuwe Stadsdichter

Kom dan!

De stad, dit bolwerk, dit mooie oord
zoekt een dichter, ongehoord!
Een mens dat zonder vrees of haat
rijmend door het leven gaat

Wie is die man, waar blijft die vrouw?
Wie houdt ons die spiegel voor?
Wie meldt zich aan, het liefst heel gauw
en geeft ons straks gedichten door?

We vinden zelf dat Stadsdichter Aschwin Van den Abeele het uitstekend doet, maar we weten allemaal hoe het gaat met de poëten van Middelburg: na een of twee jaar worden ze opgevolgd door iemand anders.

Zo ook nu. Kunst en Cultuurroute Middelburg is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Wie zal het worden? We citeren het persbericht:

“Sinds 2003 heeft Middelburg een stadsdichter, die door het college van Burgemeester en Wethouders benoemd wordt. Voor 2024 zijn we op zoek naar een nieuwe! De Kunst- en Cultuurroute Middelburg is verantwoordelijk voor de werving en de selectie .

Signalement van een goede kandidaat
“Deze poëtisch ambassadeur, houdt gevraagd en ongevraagd een spiegel voor, zet bewoners aan het denken door zaken te benoemen die net onder de oppervlakte liggen maar grote waarde kunnen hebben voor de manier waarop we met elkaar omgaan. (citaat: Aschwin van den Abeele de huidige stadsdichter).

Nieuwsgierig geworden?
Kijk voor meer informatie op de KCRM website: http://kunstroutemiddelburg.nl/stadsdichter-Middelburg of mail de huidige stadsdichter op abeele@gmail.com.

Solliciteren is vanaf nu mogelijk. De selectiecommissie laat zich qua presentatie graag verrassen.”

Iets voor jou? Kom dan!

Volgende verhalen

Popronde Middelburg organiseert Throwback party

Je ziet het nogal eens op socials: #tbt, oftewel Throwback Thursday (of iedere andere dag): een sprong terug in de tijd, aan de hand van beelden uit het archief. Daar […]

24 mei 2023
Oefenbrandjes bij de Berdenis van Berlekomgroep

Blijven oefenen! De Middelburgse brandweerposten laten de aandacht voor hun eigen werk niet verslappen. We zagen ze het afgelopen jaar meerdere keren oefenen in de stad. Bij GroenRijk Middelburg bijvoorbeeld, […]

24 mei 2023
En weer wint Middelburg! Danischa Bah is de nieuwe Nationale Voorleeskampioen

Ha! Is het niet geweldig? De Nationale Voorleeskampioen komt, net als vorig jaar, uit Middelburg! Danischa Bah van de Cypressenhof Middelburg heeft gewonnen! Gefeliciteerd Danischa! 🏆 Zie ook: https://www.internetbode.nl/middelburg/387533/danischa-bah-is-de-nieuwe-zeeuwse-voorleeskampioen Foto’s: […]

24 mei 2023