array(9) {
 [0]=>
 int(2071)
 [1]=>
 int(2070)
 [2]=>
 int(2069)
 [3]=>
 int(2068)
 [4]=>
 int(2067)
 [5]=>
 int(2066)
 [6]=>
 int(2072)
 [7]=>
 int(2065)
 [8]=>
 int(2064)
}

Koningsbrugverhalen: aandacht voor 75 jaar vrijheid en VN in Middelburg

Stond de installatie er gisteren nog niet, of hadden we ‘m nog niet opgemerkt? We hebben geen idee, maar op deze miezerzondag zagen we de vier blokken en twee vlaggen wél staan op de Koningsbrug. Het leek ons een kleine moeite om even te checken waar ze aandacht voor vragen.

Welnu: voor 75 jaar vrijheid, voor 75 jaar Verenigde Naties en voor 75 verhalen uit de hele wereld, die je kunt lezen of luisteren op https://75jaarvn.vrijheid.nl/nl.

Op de blokken zagen we ook de logo’s van Provincie Zeeland en Gemeente Middelburg, maar online lijken die organisaties er nog niet veel over gemeld te hebben. In oudere besluitenlijsten van Gedeputeerde Staten lezen we echter wel dat de Abdij de vanaf morgen blauw zal worden uitgelicht door Tjoonk Geluid Video Licht.

Omroep Zeeland schreef daar in augustus ook over:
Het Abdijplein in Middelburg zal in oktober een hele week blauw kleuren vanwege het jubileum van de Verenigde Naties (VN). Dit jaar bestaat de VN 75 jaar. Vanwege het jubileum kreeg de VN eerder dit jaar ook al de International Four Freedoms Award uitgereikt.

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guteres zou eigenlijk in april naar Middelburg komen om de prijs in ontvangst te nemen, maar die ceremonie kon vanwege het coronavirus niet door gaan. Nu wil de provincie kijken of er toch in de week van 19 oktober op de één of andere manier aandacht kan komen voor de uitreiking.

Dat doet de provincie dus in ieder geval door het Abdijplein de hele week blauw te kleuren. Wat de provincie verder nog doet om toch stil te staan bij de verjaardag van de VN is nog niet duidelijk. 24 oktober is de oprichtingsdatum van de VN.
We denken dat de installatie bij dit verhaal hoort. Rekenen jullie dat goed?

Update 20 oktober: op de site van de Provincie enige duiding en het programma.

75 persoonlijke VN-verhalen centraal tijdens viering 75 jaar Verenigde Naties

https://www.zeeland.nl/vergaderoverzicht-en-activiteiten/besluitenlijst-vergadering-gedeputeerde-staten-van-25-augustus

https://www.zeeland.nl/sites/zl-zeeland/files/abdijplein_blauw_verlicht_voor_75_jaar_verenigde_naties.pdf

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg spic en span
Middelburg spic en span

We weten niet hoéveel panden er zijn geschilderd in 2020 maar het zijn er belachelijk veel. Hoogtijdagen voor de schildersbedrijven, stellen we ons zo voor. In die zin is het […]

19 okt 2020
Afbeelding #014 voor het verhaal Middelburg door de lens van Jacob Torbijn
Middelburg door de lens van Jacob Torbijn

De nieuwsbrief ’n Zee van Tijd van het Zeeuws Archief meldt dat het fotoarchief Torbijn nu volledig online staat. Het gaat om 14.858 afbeeldingen; 6924 foto’s en 7934 prentbriefkaarten. Jacob […]

20 okt 2020
Afbeelding #026 voor het verhaal Campus Middelburg in gebruik genomen in voormalig hoofdkantoor Delta
Campus Middelburg in gebruik genomen in voormalig hoofdkantoor Delta

En of de vraag groot is: de eerste studenten wonen er al! Campus Middelburg, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Delta aan de Poelendaelesingel, is in gebruik genomen. Vanochtend […]

20 okt 2020