array(1) {
  [0]=>
  int(12938)
}

Koningsdag Middelburg 2019: de vroege vogels

Goedemorgen! Ben je al uitgeslapen van Koningsnacht? Dat zou mooi zijn, want Middelburg is klaar voor een nieuw feest!

We liepen vanochtend, tussen 9 en 10.30 uur, een rondje door de stad. Op het Abdijplein werden er al in hoog tempo ringen gestoken. Records hingen in de lucht, hoorden we.

Bij dit soort dagen is het altijd de vraag of het weer geen roet in het eten zal gooien. Welnu: wij denken van niet. Voor achten plensde het, maar sindsdien is het gewoon lekker droog en soms zelfs zonnig. Er staat een stevig briesje, dat dan weer wel, maar daar laat een beetje Zeeuw zich niet door afschrikken, toch?

En de winkels? Zijn die inderdaad open? Nou, eerlijk is eerlijk: niet allemaal, maar we schatten toch zo’n 70 procent. Een paar grote ketens zijn dicht, de meeste bloemenwinkels en zo nog enkele bedrijven, maar de meeste andere zaken doen gezellig mee hoor, de meeste vanaf 10.00 uur, sommige vanaf 12 of 13 uur.

Tot zo dus!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Koningsdag 2019: Sixties Revolution Live Show
Koningsdag 2019: Sixties Revolution Live Show

Sixties Revolution Live Show for Wim-Lex. #Koningsdag2019

28 apr 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Ad van de Kreeke
Zij zijn De Stad: Ad van de Kreeke

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze week hier en in de Middelburgse & Veerse Bode: de net geridderde Ad Van de Kreeke. “Ik vind het wel leuk hoor, […]

29 apr 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Een vergunning voor de beelden van Sjer Jacobs
Een vergunning voor de beelden van Sjer Jacobs

Tóch nog even over de sculpturen van Sjer Jacobs in de grachten. We hebben allerlei mailwisselingen gezien. Daar zeggen we alleen maar over dat een gemeente ook niet zomaar alles […]

30 apr 2019