array(13) {
 [0]=>
 int(3028)
 [1]=>
 int(3029)
 [2]=>
 int(3030)
 [3]=>
 int(3031)
 [4]=>
 int(3032)
 [5]=>
 int(3033)
 [6]=>
 int(3034)
 [7]=>
 int(3035)
 [8]=>
 int(3036)
 [9]=>
 int(3037)
 [10]=>
 int(3038)
 [11]=>
 int(3039)
 [12]=>
 int(3040)
}

Kookhoek Schelfhorst in Middelburg: bijna met pensioen

Het zal voor veel Middelburgers (en toeristen) even wennen zijn: eind dit jaar verdwijnt Kookhoek Schelfhorst uit dat mooie, markante pand De Morinne aan Lange Delft 133. De eigenaars, Jan en Charlotte Schelfhorst, gaan met pensioen. Het stel beëindigt daarmee een periode van maar liefst 41 jaar als zelfstandige ondernemers in Middelburg.

De kookwinkel zelf bestaat sinds 2010. Jan legde gisteren in drie minuten uit hoe hij in de jaren zeventig eerst bij de Miro belandde, vervolgens filiaalhouder werd van Bruynzeel Keukens, om vervolgens zijn eigen keukenzaak te beginnen om Ramsburg. Begin jaren tachtig openden hij en Charlotte de keukenwinkel in de Korte Geere, om weer een paar jaar later te verhuizen naar het grote, welbekende pand aan de Loskade. Toen de keukenmarkt in 2009 instortte besloot het stel het roer om te gooien en Kookhoek Schelfhorst te open (aanvankelijk onder de naam Kookpunt Schelfhorst).

We waren gisteren bijna een uur in de winkel om opnames te maken en om te praten met Jan en Charlotte. Wat ons daarbij het meeste opviel? Dat er doorlopend klanten in de zaak zijn, die meestal nog iets kopen ook. Het is echt een komen en gaan van Duitse, Belgische en Nederlandse toeristen, afgewisseld met lokale inwoners. De een komt om een mooi mes, de ander om een speciaal soort aansteker. Met bijna al die klanten maken de twee een praatje. Gezellig!

Jan en Charlotte zien nu nog wel een beetje op tegen de sluiting eind december, maar ze vinden tegelijkertijd dat het mooi is geweest. Jan is zeventig. Je moet er nu eenmaal een keer een streep onder zetten. De uitverkoop begint over anderhalve week. Mensen die belangstelling hebben voor de kasten of ander winkelmeubilair zijn van harte welkom om zich te melden en de spullen in januari zelf weg te komen halen.

We gaan zelf voor die tijd wellicht ook nog even terug, want we begrepen van Charlotte dat er nog wel een paar oude foto’s zijn. Kunnen we mooi eens in de geschiedenis van dat pand duiken, het pand waar vroeger Apotheek Ringeling lang heeft gezeten. Het pand heeft al een tijdje nieuwe eigenaars. Wat de plannen zijn is nog niet bekend, dat wachten we gewoon nog even af.

Jan en Charlotte (die oorspronkelijk niet uit Zeeland komen maar hier wel al 45 jaar wonen) blijven in Middelburg wonen na hun pensionering. We zien hen dus vast nog wel, maar we bedankten de twee toch maar alvast voor al die jaren ondernemen in Middelburg. Chapeau!

Het filmpje van gisteren kun je bekijken op YouTube:

 

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Vraagtekens: over Middelburg Winterstad, de N8vdN8 en ander vertier
Vraagtekens: over Middelburg Winterstad, de N8vdN8 en ander vertier

“Hey, beste Wij zijn De stad! Hoe zit dat met Winterstad, Kerstnacht en de N8vdN8 enzo?” Sorry mensen, dit jaar is het gewoon anders. We weten het verder ook nog […]

20 sep 2020
Afbeelding #004 voor het verhaal Gastvrijheid in je DNA: vacatures in de Middelburgse Horeca
Gastvrijheid in je DNA: vacatures in de Middelburgse Horeca

‘Zeeuwse werkloosheid met bijna 20 procent toegenomen door corona’ schreef Omroep Zeeland afgelopen donderdag. We geloven het meteen, maar we vinden het des te opmerkelijker dat we juist dit jaar […]

20 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom bij de VOM, Il Pranzo Middelburg!
Welkom bij de VOM, Il Pranzo Middelburg!

2020 is voor veel ondernemers in de stad een raar of zelfs moeilijk jaar, maar voor Jérémy Martin van Il Pranzo geldt dat zeker. Hij nam de zaak aan Lange […]

20 sep 2020